Közélet

Szőregen műfüves pálya, Újszegeden új tornacsarnok épül + FOTÓK

Szőregen műfüves pálya, Újszegeden új tornacsarnok épül + FOTÓK

2014. augusztus 9., szombat
Szőregen műfüves pálya, Újszegeden új tornacsarnok épül + FOTÓK
utc_paly07_gs

Tarthatatlan, hetvenes éveket idéző állapotok uralkodnak az UTC létesítményeiben. Kothencz János újszegedi képviselőkkel vizsgálta meg az infrastruktúrát, ahol a szegedi sportélet számára több izgalmas bejelentés is született: a Gregor-iskola hamarosan új tornacsarnokkal, Szőreg pedig műfüves pályával gazdagodik.

Újszegedi képviselőkkel karöltve járta be az UTC pályáját és annak épületeit szombat délelőtt

Kothencz János

. A Fidesz-KDNP és a L.É.T. által támogatott polgármesterjelöltet

Gidai Sándor

klubelnök vezette körbe, megmutatva neki a létesítményt, melynek nagy része sportbaráti jóindulattal is legfeljebb retronak minősíthető. „1991-ben került a klub tulajdonába ez az újszegedi ingatlan, melyet még a kendergyártól vett át. Az elmúlt évtizedek során szűk lehetőségeinkhez mérten építgettük ki, tettük működőképessé a sporttelepet, jócskán lenne azonban javítanivaló” – mondta el a körsétán Gidai Sándor. A négy szakosztályt is működtető, 430 sportolót megmozgató UTC csak egyetlen edzőpályával működik, a pálya szélén leselejtezésre érett padsorokkal, az öltözőben pedig a hetvenes éveket idéző felszereléssel.

„Szeged sportéletének egy emblematikus szereplője az UTC klubja, ennek ellenére rendkívül elmaradott infrastruktúrával, hiányos felszereltséggel kénytelen működni. Az öltözők, közös helyiségek a hetvenes-nyolcvanas évek világát idézik, amely súlyos gondot jelent egy olyan klub esetében, amely közel félezer ember sportolásáról gondoskodik” – mondta el Kothencz János. Hozzátette, polgármesterré választása esetén első intézkedései közé venné a szegedi sportlétesítmények állapotának átfogó felülvizsgálatát, a felújítások megtervezését. Kifejtette azt is, hogy nem elhanyagolható a gyermekek életében a sport, mint szocializációs közeg sem, az itt folyó nevelői munka és a fiatalok küzdeni akarása a pályán komoly lépéseket jelentenek az egészséges életszemlélet kialakítása felé. Pocsai Blanka Fidesz-KDNP-s önkormányzati képviselő a Gregor József Általános Iskolában felépülő sportcsarnok és az UTC klubjának kapcsolatáról beszélt a bejáráson. „Nagyon hasznosnak tartom az egyesület oktatási intézményekkel való együttműködését, a Gregor-iskola diákjai egy nyári táborozáson is részt vettek itt. Az UTC-vel karöltve szeretnénk megvalósítani az itt lakók egy régi álmát, hogy az iskola, és ezáltal Újszeged is egy könnyűszerkezetes új sportcsarnokkal bővüljön. Terveink szerint 1-2 éven belül sikerülhet ezt megvalósítani” – jelentette be a képviselő. Rózsavölgyi József, Szőreg önkormányzati képviselője is bejelentéssel készült az eseményre. „Már tavaly felvetettük egy nagyméretű műfüves pálya lehetőségét, hiszen a füves pályákat ősszel és tavasszal nem tudják használni a játékosok. Beadtunk egy pályázatot, amit meg is nyertünk, így jövőre elkezdődhet a kiépítése. A fejlesztésnek nem csak a szőregiek örülhetnek, hiszen Tiszaszigetről és az UTC-től is várjuk majd a labdarúgókat” – mondta el Rózsavölgyi József az újszegedi pályán.

Íjászat és frizbi az UTCabálon

Az utóbbi években már hagyománnyá vált UTCabál szombat délután is visszatért az újszegedi Kertész utcába. A családi napra ezúttal is több tucat felnőtt és gyermek látogatott el, akik kipróbálhatták az íjászatot, frizbizhettek, illetve a Pázsit és az UTC nagypályás edzőmeccsét is megtekinthették. "Hatvan-hetven fő részvételével, jó hangulatban tartottuk meg idén is a családi napunkat, melyet este egy ízes jókai bablevessel, majd szintetizátoros mulatsággal zárunk" - mondta el a SZEGEDma kérdésére Gidai Sándor. Kohári Nándor önkormányzati képviselő portálunknak hangsúlyozta: az UTC Csongrád megye egyik legősibb klubja, így a sportszerető emberek számára különösen nagy értékkel bír. Megmaradása és továbbélése nem csak Újszeged, de Szeged egészének érdeke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.