Közélet

Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK

Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK

2014. augusztus 30., szombat
Adománygyűjtéssel és gyermekprogramokkal búcsúztatták a nyarat a Szent István téren + FOTÓK
csaladinap_kothencz_mj027

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára hirdettek gyűjtést a Szent István téren, ahová nyárbúcsúztató családi napra invitálták a környékbelieket. A piac a vásárlóknak mond egyfajta köszönetet a rendezvénnyel, míg a körzet képviselője és Kothencz János polgármesterjelölt a közösségteremtés fontosságát hangsúlyozta a rendezvényen.

Cipóban sült csülköt, gyümölcslevest is kóstolhattak a Szent István téri piacra kilátogatók, a nyárbúcsúztató rendezvényen magyar termelők mézédes dinnyével is fogadták a családokat. A kisebbeknek ezúttal is volt arcfestést, lufihajtogatás és kézműves foglalkozások, a szervezők célja az volt, hogy minden korosztály jól érezze magát. A Szent István téri víztoronyban is ingyenes volt a belépés, így bárki megcsodálhatta az öreg hölgyet és Szeged panorámáját.

Erdei Péter

, a Szegedi Vásár és Piac Kft. ügyvezetője elmondta, ezzel a rendezvénnyel köszönetet szeretnének mondani a vásárlókkal, és egyben ösztönzik is őket arra, hogy továbbra is a piacon vásároljanak. „Kiváló háztáji termékeink vannak, a termelők garantálják a jó minőséget, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezése sikeresnek mondható, egyre többen keresik a háztáji termékeket” – fogalmazott. Erdeitől megtudtuk, sikerült kiadni az utolsó eddig üresen álló üzletet is a Szent István téren, ott hungarikumokat fognak árusítani.

Közösségépítő rendezvények az elszemélytelenedés ellen

„Ezzel a családi nappal jó példát mutat

Haág Zalán

és

Sipos Attila

képviselőjelölt abban, miként is lehet az embereket közelebb hozni egymáshoz, hogy megosszák egymással gondolataikat vagy épp tapasztalatot cseréljenek. Itt a 10-es választókörzetben, a Belvárosban is kihívásként jelenik meg, hogy a közöny ellen küzdjünk, egy-egy ilyen rendezvény jó alkalmat teremt egymás megismerésére” – fogalmazott a nyárbúcsúztató családi napon A Fidesz-KDNP-L.É.T. által támogatott polgármesterjelölt.

Kothencz János

emlékeztetett, már

a 10-es körzetben is volt „Tervezzük együtt…!” bejárás

, ahol arról számoltak be a lakosok, hogy nagy igény van a közösségépítésre, olyan helyiségre, ahol összegyűlhetnek. A választókerületben is rengeteg önkormányzati tulajdonú ingatlan áll üresen, amelyeket Kothencz szerint érdemes lenne használatra odaadni a környékbelieknek, hogy legyen egy találkozóhelyük. „Önkormányzati képviselőnk, Haág Zalán és a jelöltünk, Sipos Attila is sokat tett már azért, hogy ez a helyzet változzon, de sajnos a városvezetés ebben nem volt partner, hiszen megköti a kezét az ingatlankezelő cégének, így bármerre indulunk, mindenütt üres, lelakatolt helyiségeket látunk, melyek hasznosítása szükségszerű lenne. Ne felejtsük el, az üres ingatlan a legdrágább” – jegyezte meg a polgármesterjelölt.

Ősztől térfigyelők őrzik az öreg hölgyet és környéket

10-es körzet, Öregrókus-Belváros képviselőjelöltje, Haág Zalán portálunknak elmondta, évekkel ezelőtt – ahogy Kothencz János is megfogalmazta – közösségépítő szándékkal kezdtek el ingyenes, programokban bővelkedő családi napokat szervezni. A KDNP-s politikus beszámolt arról is, hogy a lakosság napi szinten jelzi felé, hogy a téren megjelentek a hajléktalanok. Már felvette a kapcsolatot a rendőrséggel és a közterület felügyelettel, illetve a Szegedi Várás és Piac Kft.-vel, de eddig még nem sikerült megoldani a helyzetet. „Még az ősz folyamán térfigyelő kamerákat fogunk szereltetni a Szent István térre, így a közbiztonsági problémákat ezek rögzítik, és a felvételek alapján intézkedni is tudnak a hatóságok” – jelentette ki Haág Zalán, aki reméli, ezzel hozzá tudnak járulni ahhoz, hogy ismét rendezett, békés legyen a tér és környéke. „Mindenféleképpen meg kell kérdezni az embereket, hogy miben van szükségük segítségre. Szeged, mint város sokat kapott – legalábbis a városvezetés ezt kommunikálja –, én úgy gondolom az itt élő emberekkel kellene foglalkozni” – fogalmazott Sipos Attila képviselőjelölt, akihez a családi napon is többen fordultak kérésekkel, felvetésekkel. A 14-es körzet Fidesz-KDNP-L.É.T.-es jelöltje elmondta, többek között a járdák állapotáról kapott jelzéseket, illetve a házak fűtésének és hőszigetelésének problematikájáról. „Mivel műszaki ember vagyok, épületgépészként igyekszek hasznos tanácsokat adni az emberekkel” – tette hozzá. A Szent István téri piacon

Az újszülött életmentő szolgálatnak hirdettek gyűjtést

A piacvezetés invitálta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt a családi napra, amelyen Pintár Sándor kuratóriumi elnök a SZEGEDma.hu-nak elmondta, az év elején balesetet szenvedtek mentőautójukkal, és az államtól kaptak ugyan egy új járművet, az azonban üres. „Életmentéshez szükséges eszközökkel kell felszerelni a járművet, például inkubátorral, lélegeztető géppel, monitorokkal és infúziós pumpával. Ezek összértéke minimum 16 millió forint. Örömmel mondhatom, hogy adományokból inkubátort már tudtunk vásárolni, de a többi berendezés még hiányzik, így össze kell gyűjtenünk hozzávetőlegesen 12 milliót” – részletezte Pintér Sándor. Hozzátette, a Szent István téri piacon tartott gyűjtés sikeres volt, valamilyen műszert meg fognak tudni vásárolni a befolyt az összegyűjtött adományokból. A családi napon Kothencz János polgármesterjelölt, továbbá a Fidesz-KDNP-L.É.T. két önkormányzati képviselőjelöltje, Haág Zalán és a Sipos Attila is támogatta a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt. Pintér Sándortól megtudtuk, a korábbi mentőjük hibáit kijavították, de azóta több kisebb probléma előjött, így folyamatos mentésre nem fogják már használni. „Azt szeretném, hogy az a jármű, amivel megyünk és életeket mentünk, hibátlan legyen” – tette hozzá. Pintér Sándor elmondta, várhatóan még ebben az évben megkapják az új autót, és megérkezéséig szeretnék összegyűjteni a hiányzó tizenkét millió forintot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.