Közélet

Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK

Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK

2014. július 11., péntek
Elkészült az új Szegedi ki kicsoda + FOTÓK
ki_kicsoda09_gs

"A maga sokszínűségében kellően reprezentálja Szeged városát." Nem egészen húsz év után ismét megjelent a Szegedi ki kicsoda. Zombori István csütörtökön a közönségnek is bemutatta a közéleti személyiségeket felsorakoztató kiadványt.

Szeged az egyetlen nagyváros, amelyik magánénak tudhat egy közéleti ki kicsoda kötetet. A hivatali, politikai, kulturális, tudományos, művészeti és sportélet képviselői kaptak helyet a 2014-es kiadványban, több mint 400 személy rövid biográfiáját vehetjük kezünkbe.

Zombori István

szerkesztő hangsúlyozta, a bemutatottak nem mind szegedi születésűek, viszont munkásságukkal öregbítették a város hírnevét. Mint a bemutatón megtudtuk, a kutatások 2010-ben kezdődtek, adatgyűjtés gyanánt pedig kérdőíveket használtak. 1500 elektronikus űrlapot továbbítottak az illetékesek felé, azonban a kapcsolatfelvételi nehézségekből adódóan a szerkesztők kevesebb kitöltött példányt kaptak vissza, mint amennyire számítottak. A négy évet felölelő munka egy nagy szegedi adattárrá bővült, amit Zombori reményei szerint hasznosan forgatnak majd az olvasók akár 50 vagy 100 év elteltével is. Célja, hogy a

Bodrits István

társszerkesztésében kiadott könyvet két-háromévente bővítse, kiadja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.