Közélet

Forgalomnövekedés várható a hosszú hétvége miatt

Forgalomnövekedés várható a hosszú hétvége miatt

2014. június 6., péntek
Forgalomnövekedés várható a hosszú hétvége miatt

A várható jó idő, pünkösd és a hosszú hétvége miatt megnövekedett forgalomra lehet számítani az utakon. Vezessenek óvatosan!

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az ünnepek miatt a hosszú hétvégéken, így például pünkösdkor is, jelentősen megnő a hétvégi gépjárműforgalom. Sokan ülnek autóba, hogy elutazzanak családtagjaikhoz, barátaikhoz, ismerőseikhez, emellett a várható jó idő miatt többen is felkeresik majd az üdülőövezeteket. Így elsősorban az autópályákon várható jelentős forgalomnövekedés, azon belül is leginkább az M7-es autópályán várható torlódás a Balaton irányába – hétfőn délután pedig Budapest irányába –, továbbá a hétvégén a Dunakanyarban is számottevően nőhet az odalátogatók száma, így a 11-es főúton alakulhatnak ki dugók, leginkább Szentendre és Leányfalu térségében. Kérjük, vezessenek fokozott óvatossággal a következő napokban is, mivel a nagyobb forgalom miatt a korábban megszokott menetidő jelentősen változhat, a forgalmasabb kereszteződések és útcsatlakozások környékén a csomópontok áteresztőképessége is csökkenhet. Kérjük, hogy mindenképpen vegyék figyelembe ezeket a körülményeket, induljanak el időben, lehetőség szerint kerüljék el a csúcsidőszakokat és főleg a sűrűbb forgalomban fokozottan tartsák be a követési távolságot és a megengedett legnagyobb sebességet, hogy elkerülhetőek legyenek a balesetek és így a személyi sérüléseken túl a még nagyobb torlódások, forgalomkorlátozások. A közlekedők aktuális információkat szerezhetnek Útinform szolgálatunk munkatársaitól, megyei és autópálya diszpécsereinktől, minden elérhetőségünk megtalálható a www.utinform.hu oldalunkon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.