Közélet

Fidesz: töretlen a munkahelyvédelmi akció lendülete

Fidesz: töretlen a munkahelyvédelmi akció lendülete

2014. június 12., csütörtök
Fidesz: töretlen a munkahelyvédelmi akció lendülete

Töretlen a munkahelyvédelmi akció lendülete, a program hónapról hónapra egyre több ember foglalkoztatását segíti - írta a Fidesz az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

A kormánypárt sajtóirodájának tájékoztatása szerint míg tavaly decemberben 735 ezer, addig most áprilisban már 839 ezer ember foglalkoztatását segítette a munkahelyvédelmi akció. Emlékeztettek: a tavaly januárban indult munkahelyvédelmi akció a munkaadóknak szóló adó- és járulékkedvezménnyel ösztönzi a foglalkoztatását öt olyan célcsoportnak, amelynek tagjai életkoruknál vagy élethelyzetüknél fogva általában hátrányt szenvednek a munkaerőpiacon. Ők a kisgyermekes édesanyák, a nyugdíj előtt állók, a pályakezdő fiatalok, a tartósan munkanélküliek és a szakképzettség nélküliek - sorolták. A foglalkoztatottak fele a nyugdíj előtt állók közül kerül ki, harmada pedig a szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozó, jellemzően alacsony iskolai végzettségű munkavállaló. Csaknem minden ötödik támogatott 25 év alatti, pályakezdő fiatal, és több mint 38 ezer kisgyermekes édesanya munkahelyét is védi a program. A munkáltatók költségei tavaly összesen 115 milliárd forinttal, idén az első négy hónapban pedig már 45 milliárd forinttal csökkentek - közölte a Fidesz. Értékelésük szerint a másfél éve indított munkahelyvédelmi akció nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország a foglalkoztatás terén is jobban teljesít, és hogy "Európában tavaly nálunk csökkent legnagyobb mértékben a munkanélküliség".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.