Közélet

Vádat emelt az ügyészség az egykori IKV-sok ellen

Vádat emelt az ügyészség az egykori IKV-sok ellen

2014. május 9., péntek
Vádat emelt az ügyészség az egykori IKV-sok ellen

A SZEGEDma.hu információi szerint a Szegedi Járási Ügyészség csalás és más bűncselekmények miatt vádat emelt az IKV egykori irodavezetője és társai ellen.

Az IKV Zrt.-nél a 2002-2010-es időszak gazdálkodásban több visszásságra is fény derített a szegedi közgyűlés Gazdasági és Pénzügyi Átvételi Ideiglenes Bizottsága. A SZEGEDma.hu információi szerint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság lefolytatott nyomozás után egy irodavezető és társai ellen március végén csalás bűntette és más bűncselekmény miatt emeltek vádat. Ahogy 2011-ben

megírtuk

, két határozatot hozott az IKV Zrt.-vel kapcsolatban a

Gyimesi László

Fidesz-KDNP-s tanácsnok által vezetett átvilágító bizottság. Megállapították, hogy az IKV saját beszerzési szabályzatát megszegve végzett el bizonyos beruházásokat, és túlszámlázásokat állapítottak meg a rendelkezésre álló iratokból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.