Közélet

Fidesz: kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

Fidesz: kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

2014. április 17., csütörtök
Fidesz: kiállunk az Erzsébet-program mellett! + VIDEÓ

Nem fogjuk hagyni, hogy egy több százezer nehéz helyzetben élő magyar számára pihenést és kikapcsolódást biztosító programért büntessék Magyarországot külföldi multik érdekei miatt – szögezte le Zsigó Róbert csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Ma azzal kellett szembesülnünk, hogy az Európai Unió újabb kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen, ráadásul az étkezési és szabadidő-utalványok szabályozása miatt. Vagyis Brüsszelnek nem tetszik az Erzsébet-utalvány és az annak bevételeiből finanszírozott Erzsébet-program, ami pedig ez Európa egyik legsikeresebb szociális jellegű programja – mondta el

Zsigó Róbert

. A szóvivő aláhúzta, a Fidesz-KDNP-kormány által 2012-ben elindított Erzsébet-programban a multik extraprofitja helyett végre jó helyre kerül az Erzsébet-utalványokból befolyó bevétel. A kormány egy olyan rendszert alakított ki, amelyben úgy segít a rászoruló családokon, hogy másoktól nem vesz el, csak a multiktól az extraprofitot. A program keretében idén már harmadik éve tesszük lehetővé, hogy olyan rászoruló családok, idősek és gyermekek mehessenek el nyaralni, akik ezt anyagi helyzetük miatt egyébként nem tehetnék meg – fűzte hozzá. https://www.youtube.com/watch?v=jeyGnfimBh4 Zsigó Róbert kifejtette, az Erzsébet-program keretében ez elmúlt két évben több mint 250 ezer ember, köztük 100 ezer gyermek jutott kedvezményes nyaraláshoz, idén pedig további 125 ezer embernek lesz erre lehetősége, köztük 45 ezer gyermeknek. Az idei szociális üdülési pályázatok nyertesei között van 6 ezer fogyatékossággal élő, 34 ezer nyugdíjas és mintegy 43 ezer nagycsaládos – tette hozzá, megjegyezve: ez Európában majdhogynem példa nélküli ez a szociális program. Felhívta a figyelmet arra, az unió most pedig ezt a programot támadja és inkább védi a francia multik érdekeit. A politikus emlékeztetett, nem először kell felvennünk a kesztyűt a Brüsszellel annak érdekében, hogy megvédjük a magyar emberek érdekeit. De ezt most is meg fogjuk tenni – húzta alá. Nem fogjuk hagyni, hogy egy több százezer nehéz helyzetben élő magyar számára pihenést és kikapcsolódást biztosító programért büntessék Magyarországot külföldi multik érdekei miatt. Ki fogunk állni az Erzsébet-program mellett! – szögezte le a Fidesz szóvivője. Zsigó Róbert arról is beszélt, hogy ugyanígy ki fognak állni a SZÉP-kártya mellett is, hiszen ez a belföldi turizmus legfőbb fizető eszköze 2011-től; szinte minden olyan szolgáltatás megvásárolható vele, ami egy nyaralás alatt felmerülhet. A Szép-kártyának mindenki a nyertese, hiszen a munkavállaló béren kívüli juttatásként kapja és pihenésre, kikapcsolódásra fordíthatja az összeget. A munkaadónak is megéri adni, mert adókedvezmény jár utána. A kis-és középvállalkozások is jól járnak, hiszen ezt az összeget többnyire náluk költik el az emberek – fejtette ki. Elmondta azt is, a 2013-ban feltöltött SZÉP-kártya összegekből jelenleg is még 3,5 milliárd forint vár felhasználásra, ezt egyébként május 31-éig tehetik meg az érintettek. A politikus ezért arra bíztat mindenkit, hogy használja ki a lehetőséget. A Fidesz-KDNP arra kéri a kormányt, hogy ahogyan a pálinka ügyében, úgy most is tegyen meg mindent az Erzsébet-utalvány és az Erzsébet-program, illetve e Szép-kártya védelmében. Ehhez a Fidesz-KDNP mandátumot kapott országgyűlési képviselői és európai parlamenti képviselői minden támogatást meg fognak adni – fogalmazott a Fidesz szóvivője. A nemzeti listánkon induló európai parlamenti képviselő-jelöltjeink mindannyian maximálisan kiállnak a magyar emberek mellett és mindent meg fognak tenni ebben az ügyben is – fűzte hozzá Zsigó Róbert.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.