Közélet

A Tanyaprogram révén 638 millió forint érkezett a megyébe

A Tanyaprogram révén 638 millió forint érkezett a megyébe

2014. március 14., péntek
A Tanyaprogram révén 638 millió forint érkezett a megyébe

Közel hatmillió forintos beruházásból piacot épített Pusztamérges önkormányzata. A fejlesztés célja, hogy megfelelő körülményeket teremtsen azon élelmiszerek, zöldségek-gyümölcsök árusítására, értékesítésére, amelyeket a környékben élő gazdálkodók termelnek. A piacot B. Nagy László kormánymegbízott, és Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere adta át március 14-én reggel.

B. Nagy László

a szalagátvágás előtt hangsúlyozta: a vidék megtartó erejéhez hozzátartozik, hogy a termelői életmódból jobban meg lehessen élni, ezért a Homokhátság több települése élt a Tanyaprogram adta lehetőséggel, és pályázott a helyi piac kialakítására. Gratulált Pusztamérges önkormányzatának, amely szintén így tett, és nyert a „Tanyai termékek piacra jutásának elősegítése” jogcímen meghirdetett forrásból. A kormánymegbízott hozzátette: a Tanyaprogram keretében egyébként 638 millió forint érkezett Csongrád megyébe az elmúlt három évben. Ennek köszönhetően a külterületen élők életkörülményei javultak, a megművelt föld termékeit pedig nem kell utaztatni, szinte azonnal értékesíteni tudják. Az átadáson

Papp Sándor

Pusztamérges polgármestere elmondta: a beruházás keretében 135 m² területet láttak el térburkolattal, amelyen 2 db 15 m² nagyságú, fedett elárusítóhelyet alakítottak ki, emellett 6 db ácsolt asztalt is beszereztek. Készült ivókút és a terület közvilágítását is kiépítették. A Tanyaprogram keretében megvalósult beruházáshoz 4 millió 803 ezer forintot nyert a település önkormányzata, amelyet 1 millió 200 ezer forint saját erővel egészített ki. Az elmúl három évben egyébiránt Csongrád megyébe 638 millió forint támogatás érkezett csak a Tanyaprogram keretében. Ebből az önkormányzati és nonprofit szféra: 388.778.064 Ft, a gazdálkodói szféra 249.374.631 Ft pályázati támogatást nyert el különféle célokra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.