Közélet

"Támad a múlt" - Gyimesi és Haág az ellenzéki összeborulásról (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

"Támad a múlt" - Gyimesi és Haág az ellenzéki összeborulásról (FRISSÍTVE) + VIDEÓ

2014. január 16., csütörtök
"Támad a múlt" - Gyimesi és Haág az ellenzéki összeborulásról (FRISSÍTVE) + VIDEÓ
Szabó Tímea; Bajnai Gordon; Mesterházy Attila; Gyurcsány Ferenc; Fodor Gábor

Az őszödi beszédet, a 2002 és 2010 közötti hazugságokat nem felejtik a választók - vélik szegedi jobboldali politikusok.

Újra összeálltak azok, akik 2002 és 2010 között közösen tették tönkre az országot - így kommentálták az ellenzéki politikai erők, az MSZP, az Együtt-PM, a Demokratikus Koalíció és a Liberálisok keddi szövetségkötéséről szóló hírt a Fidesz, illetve a KDNP szegedi vezetői. Mint ismert, az országgyűlési választáson közös listát állítanak a baloldali pártok, ennek első öt helyét sorrendben

Mesterházy Attila, Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, Fodor Gábor

és

Szabó Tímea

foglalja el.

Botka László

szegedi polgármester, az MSZP országos választmányi elnöke

kikerült az első ötből,

az atv.hu értesülései szerint hatodik. "Korábban Bajnai Gordon is korszakváltást ígért, és Mesterházy Attila is azt mondta, nem hozzák vissza a 2010 előtti időket, mert az emberek mást várnak. Ennek ellenére összeállt az a lista, az az összefogás, mely 2010 előtt csúfosan megbukott. A választók azonban nem felejtenek, emlékeznek az őszödi beszédre, arra, hogy hazudtak reggel, délben és este. Ez az összeborulás így aztán 2014-ben sem lehet hiteles, csakis a helyek elosztásáról, hatalomról, pénzről és befolyásról szól. Talán egyszer majd eljön a korszakváltás a baloldal életében is, de nem az idei évben, most ugyanazok indulnak, mint négy éve" - mondta

a VTV Szeged Szegedi Hírek című műsorában

Haág Zalán

önkormányzati képviselő, a KDNP szegedi elnöke.

Gyimesi László

városfejlesztési és külügyi tanácsnok, a Fidesz szegedi elnöke

hozzáfűzte,

a jelenlegi szövetség tagjai 2002 és 2010 között tizenötször emeltek a rezsiárakon, egyhavi nyugdíjat elvettek a nyugdíjasoktól, egyhavi munkabért a dolgozóktól, egyévnyi gyest a kismamáktól, eltörölték a gyermekek után járó adókedvezményt, és megduplázták a munkanélküliséget.

Alább a 2009-es videó, ahol az MSZP kongresszusán Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc és Mesterházy Attila az előző választási szövetségben együtt énekelik el az Internacionálét. Ez a harc lesz a végső?

http://www.youtube.com/watch?v=3u_Ujht6U4I Cikkünkre reagálva

Csóti Zsombor

, a Demokratikus Koalíció Csongrád megye 2. számú választókerületi elnöke az alábbi közleményt juttatta el portálunkhoz.

A szegedi Fidesz és a láthatatlan KDNP esete az ellenzéki összefogással

"A Demokratikus Koalíció azt gondolja, hogy Haág Zalánnak jót fog tenni, ha az újonnan megalakult választási szövetség leváltja az Orbán-rezsimet, így talán kevesebb lehetősége lesz arra, hogy tovább folytassa hazug propagandáját. Emlékeztetjük az érdemi támogatottsággal nem rendelkező KDNP elnökét, hogy 2010 óta családok milliói élnek szegénységben, 30 új adót vezettek be, elloptak a nyugdíjpénztári megtakarításokat. Gyimesi Lászlónak pedig javasoljuk, hogy sétáljon egyet a Kárász utcán, és kérdezze meg a szegedieket arról, hogy mit gondolnak a trafikmutyiról, a földmutyiról, a Simicska-Orbán duóról és az álságos rezsirizsáról. A Demokratikus Koalíció azt gondolja, hogy a most megkötött szeles választási szövetség győzelme lesz az igazi korszakváltás, mely megteremti annak a lehetőséget, hogy Magyarország újra egy élhető, nyugodt, szabadabb ország legyen."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.