Közélet

Gurmai Zita aláírna a gyed extra "megvédéséért"

Gurmai Zita aláírna a gyed extra "megvédéséért"

2014. január 12., vasárnap
Gurmai Zita aláírna a gyed extra "megvédéséért"

Gurmai Zita szerint a Fidesz kampányt akar építeni egy "félremondására". Az MSZP-s európai parlamenti (EP) képviselő közölte: ő maga is szívesen aláír a gyed extra "megvédéséért".

Gurmai Zita

kampányfogásnak tartja, hogy a Fidesz női tagozata aláírásgyűjtésbe kezd, hogy megvédjék a gyed extrát. Az aláírásgyűjtést

Pelczné Gáll Ildikó

, a Fidesz női tagozatának elnöke jelentette be vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján, Gurmai Zitának a gyed extra megszüntetéséről szóló nyilatkozatával magyarázva az akció elindítását. Gurmai Zita erre reagálva az MTI-hez ugyancsak vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: "már aznap tisztáztam, hogy kiállok a gyed extra mellett, mint ahogy az MSZP is a kezdetektől támogatta azt." Emlékeztetett, hogy 2006-ban az MSZP vezette be a gyes és gyed melletti munkavállalást. Az MSZP-s politikus szerint "álszent dolog", hogy a Fidesz a szocialistáktól akarja megvédeni azt a kedvezményt, amit eltörölt és csak a választások előtt hozott vissza. "Ha most aláírást gyűjtenek a gyed extra +megvédéséért+, az rendben. Akkor valószínűleg nem akarják újra eltörölni. Én ezért is szívesen aláírom - ha kell elsőként" fejtette ki az MSZP-s politikus. Hozzátette, hogy már beszélt is Pelczné Gáll Ildikóval az ügyben. Gurmai Zita szerint a Fidesz női tagozata jobban tenné, ha ilyen kampányfogások helyett a nők problémáinak megoldásával foglalkozna: a növekvő gyermekszegénységgel, a bölcsődei férőhelyekkel, amelyeknek nem csak a száma alacsony, de a Fidesz fizetőssé is tette őket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.