Közélet

Fidesz: veszélyes ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem

Fidesz: veszélyes ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem

2014. január 13., hétfő
Fidesz: veszélyes ötlet a feltétel nélküli alapjövedelem

Veszélyes ötletelgetésnek nevezte Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője a feltétel nélküli alapjövedelemről szóló elképzeléseket hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

A LÉT elnevezésű független szakértői munkacsoport szombaton jelentette be, hogy azt javasolják: Magyarországon mindenkinek járjon feltétel nélkül alapjövedelem. A modellt neves szociológusok, közgazdászok és pénzügyi szakemberek ismertették egy konferencián. Az MSZP üdvözölte az ötletet.

Hoppál Péter

azt mondta: "a szocialisták nagyon veszélyes blöffbe kezdtek", beálltak egy "veszélyes ötletelgetés" mögé. Rámutatott, hogy a feltétel nélküli alapjövedelem a tehetős embereknek ugyanúgy járna, mint a szegény sorban élőknek, és a munkavállalók is ugyanúgy megkapnák, mint akik nem dolgoznak. Szakértők számítása szerint az ilyen alapellátás költsége elérhetné a tízezer milliárd forintot - közölte a kormánypárt szóvivője, hozzátéve, hogy ezért nagyon veszélyesnek tartják a költségvetésre nézve is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.