Közélet

Karácsonyi hangulat a lakótelepeken a L.É.T. gondoskodásában + FOTÓK

Karácsonyi hangulat a lakótelepeken a L.É.T. gondoskodásában + FOTÓK

2013. december 20., péntek
Karácsonyi hangulat a lakótelepeken a L.É.T. gondoskodásában + FOTÓK
SZS20131219_let_nyugdijas_karacsony_028

A L.É.T. a lakossági programrendszerében kiemelt jelentőséggel kezeli a nyugdíjasklubok működtetését. Tegnap a nyugdíjasklub belső karácsonyi ünnepségének vendége lehetett a SZEGEDma.

Közel négy éve működnek nyugdíjasklubok a L.É.T. program hálójában, melynek köszönhetően az oda betérők megélhetik azt a valahová tartozás érzést és közösségi szemléletmódot, mely minden lakótelepen élőnek természetes igénye. A L.É.T. nyugdíjasaiból komoly színvonalú – a régióban is elismert – Szépkorúak Kórusa is verbuválódott, akik népdalokat is énekelnek, megörvendeztetve ezzel hallgatóságukat. A L.É.T. nyugdíjasklubjainak belső karácsonyi ünnepségén Dobák Lászlóné Margó, a Csongrád Megyei Önkormányzat képviselője, külön műsorral és köszöntővel kedveskedett a klubok tagjainak.

Kothencz János

, a L.É.T. mozgalom alapítója köszöntőjében elmondta, hogy karácsony időszakában nemcsak a várakozással teli hetek adnak tennivalót mindannyiunk számára, hanem a saját magunkra való odafigyelésre is több lehetőségünk van. Ilyenkor az ember nemcsak azt kell, hogy végiggondolja, milyen kötelezettségei vannak szerettei felé, hanem arra is ráeszmél, hogy az ember saját maga felé is felelősséggel tartozik. Mindannyiunk közös felelőssége odafigyelni legszűkebb és tágabb környezetünkre, és különös gondot fordítani arra, hogy senki se érezze magát egyedül egy olyan világban, ahol szinte szokássá válik az elidegenedés, az elszemélytelenedés, és mindaz, amit társadalmi közönynek is nevezhetünk. Kothencz arra buzdította a jelenlévőket, hogy gondolják végig milyen sok embernek van szüksége arra a jóra, arra a szeretetre, amit a klubok minden tagja önmagában is hordoz. A köszöntők és a kisebb műsor utána a L.É.T nyugdíjasklubjainak kórusa tartott előadást, melyen a jelenlévők többsége közösen énekelt a kórus tagjaival. Ezt követően a tagok egy szeretetvendégséggel zárták az ünnepi együttlétet. A klubok vezetői –

Terike, Icuka, Piroska

és

Zsuzsa

– az elkövetkezendő időszak programjairól tartottak tájékoztatást. A L.É.T. lakossági ünnepi karácsonyi rendezvényei a Zápor tónál és a Csillag téren az elkövetkezendő napokban kerülnek megrendezésre, melyre a szervezők mindenkit nagy szeretettel várnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.