Francia mesterszakács tanította a krúdys diákokat + FOTÓK



Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester instrukciói mellett ismerkedhettek meg a francia konyha különlegességeivel a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményének diákjai a Novotelban.
Híres francia szakácstól és mestercukrásztól leshették el a szakma fortélyait a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményének tanulói. Csütörtök délután a Novotel hotel konyhájában várta
Christophe Dovergne
mesterszakács és
Frédéric Gouteau
cukrászmester, a 750g.com nevű gasztro-weboldal alapítói a szegedi iskola szakács- és cukrásztanoncait, ahol egy tízszemélyes vacsorát állítottak össze közösen. Előételnek félkeményre főtt tojást készítettek megsütve, babmártás alapon, sütőtök pürével és szalonnával. A főétel rombuszhal jellegű étel volt burgonyatallérokkal és gyümölcsforgáccsal elkészítve. Végül desszertként körtét szolgáltak fel Szép Heléna módra.
Frankofón konyhakalauz
A két francia szakember a budapesti Francia Intézet vendégeként látogatott el országunkba, ahol gyermekek és felnőttek számára is tartottak előadásokat, főzőórákat. "Szerettük volna, hogy a szegedi gyerekek valós környezetben dolgozhassanak együtt a francia vendégekkel és eltanulhassák, mik azok az apró, de jelentős különbségek, melyek a két ország főzőtudományában fellelhetőek" - mondta
Eric Blin
, a Francia Köztársaság tiszteletbeli szegedi konzulja. Christophe Dovergne számára nem ismeretlen a Novotel konyhája, ugyanis már tavaly is ellátogatott a hotelba - akkor az volt a feladata, hogy paprikás csirkét készítsen recept nélkül, pusztán az étel nevéből asszociálva. Az elkészült ebéd nagyon ízletes lett Eric Blin szerint még annak ellenére is, hogy nem sok hasonlóságot mutatott a nálunk ismert paprikás étellel.