Christophe Dovergne mesterszakács és Frédéric Gouteau cukrászmester instrukciói mellett ismerkedhettek meg a francia konyha különlegességeivel a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményének diákjai a Novotelban.
Híres francia szakácstól és mestercukrásztól leshették el a szakma fortélyait a Szegedi Gazdasági Szakképző Iskola Krúdy Gyula Tagintézményének tanulói. Csütörtök délután a Novotel hotel konyhájában várta
Christophe Dovergne
mesterszakács és
Frédéric Gouteau
cukrászmester, a 750g.com nevű gasztro-weboldal alapítói a szegedi iskola szakács- és cukrásztanoncait, ahol egy tízszemélyes vacsorát állítottak össze közösen. Előételnek félkeményre főtt tojást készítettek megsütve, babmártás alapon, sütőtök pürével és szalonnával. A főétel rombuszhal jellegű étel volt burgonyatallérokkal és gyümölcsforgáccsal elkészítve. Végül desszertként körtét szolgáltak fel Szép Heléna módra.
A két francia szakember a budapesti Francia Intézet vendégeként látogatott el országunkba, ahol gyermekek és felnőttek számára is tartottak előadásokat, főzőórákat. "Szerettük volna, hogy a szegedi gyerekek valós környezetben dolgozhassanak együtt a francia vendégekkel és eltanulhassák, mik azok az apró, de jelentős különbségek, melyek a két ország főzőtudományában fellelhetőek" - mondta
Eric Blin
, a Francia Köztársaság tiszteletbeli szegedi konzulja. Christophe Dovergne számára nem ismeretlen a Novotel konyhája, ugyanis már tavaly is ellátogatott a hotelba - akkor az volt a feladata, hogy paprikás csirkét készítsen recept nélkül, pusztán az étel nevéből asszociálva. Az elkészült ebéd nagyon ízletes lett Eric Blin szerint még annak ellenére is, hogy nem sok hasonlóságot mutatott a nálunk ismert paprikás étellel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.