Közélet

Fidesz: kedvező változásokat hoz 2014 a munkavállalóknak

Fidesz: kedvező változásokat hoz 2014 a munkavállalóknak

2013. december 23., hétfő
Fidesz: kedvező változásokat hoz 2014 a munkavállalóknak

Több kedvező változást, köztük adócsökkentést és béremelést hoz az új év a munkavállalóknak, hogy minél több pénz maradjon a zsebükben - mondta a Fidesz szóvivője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Éppen négy éve annak, hogy

Bajnai Gordon

kormánya a szocialisták támogatásával elvett egyhavi bért és nyugdíjat, ma azonban sokkal biztatóbbak a hírek - hangsúlyozta

Selmeczi Gabriella

. Közölte: az adócsökkentésnek köszönhetően január 1-jétől - családonként több ezer vagy akár több tízezer forinttal - nő a kiskeresetű, gyermekes munkavállalók fizetése. Emellett jövőre folytatódik a pedagógusbérek emelése, valamint elkezdődik a szociális és gyermekvédelmi területen dolgozók fizetésének növelése. Utóbbi 91 ezer munkavállaló így havi 6-17 ezer forinttal fog többet keresni - ismertette a Fidesz szóvivője, aki emlékeztetett az egészségügyi dolgozók béremelési programjára is, amelynek már több állomása volt az elmúlt két évben. A következő évtől százezer forint fölé nő a minimálbér, emelkedik a közfoglalkoztatottak bére, a gyed extrával pedig elhárulnak az akadályok azok elől a kisgyermekes édesanyák elől, akik a gyermeknevelés mellett szeretnének munkát vállalni - sorolta Selmeczi Gabriella. Megjegyezte, hogy mindemellett az alacsony infláció kivétel nélkül minden munkavállalónál megalapozza a reálbér-növekedést. "A Fidesz-kormány bizonyította, hogy a bukott baloldallal ellentétben képes és alkalmas megteremteni a gazdasági és pénzügyi feltételeket az egyre több munkavállaló, egyre több közszolgálati dolgozó bérrendezéséhez" - mondta a kormánypárt szóvivője, hangsúlyozva, hogy a kabinet mindezt az ország eladósítása nélkül teszi. Azzal kapcsolatban, hogy

Józsa István

szocialista frakcióvezető-helyettes egyebek mellett az élelmiszer áfájának csökkentését sürgette hétfői sajtótájékoztatóján, Selmeczi Gabriella úgy reagált: "teljesen hiteltelen a baloldal", hiszen egy korábbi kampányukban azt ígérték, csökkenteni fogják az élelmiszerek áfáját, majd amikor tehették, "jól megemelték". "Másrészt ne felejtsük el, hogy az MSZP-vel összeboruló Bajnai Gordon azt nyilatkozta, hogy ő ezt az intézkedést (az élelmiszeráfa csökkentését) nem támogatja. Szóval nem több ez az egész bejelentés, mint egy egyszerű humbug, szeretnék újra átvágni az embereket" - fogalmazott a Fidesz-szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.