A konyhában az asszony az úr, kivéve ha pörköltről van szó - tartja a hiedelem. A szegedi pörköltboltban kínált ételeket Rózsa Andrea szakácsnő készíti, aki úgy hiszi: a jó pörkölthöz nem férfi kezek, hanem minőségi hozzávalók és lelkesedés szükséges.
Ugyan a konyha nem hagyományosan az erősebbik nem felségterülete, a közhiedelem szerint igazán jó pörköltet csak férfi tud készíteni. Kivétel erősíti a szabályt, amelyet esetünkben a Szegeden nyílt pörköltbolt szakácsnője képvisel:
Rózsa Andrea
szerint az igazán jó pörkölt esszenciáját a megfelelően válogatott, minőségi alapanyagok adják, valamint az, ha szívvel-lélekkel készítjük. "Bárhol kerül szóba, mindenhol egyöntetűen azt mondják: ez férfimunka! 1988 óta dolgozom szakácsként, a pörkölt főzésének módját is évtizedekig finomítottam. Igazából nincs komoly ördöngösség benne, mégsem hiszem, hogy bárki ízletesen el tudja készíteni. Örömét kell, hogy lelje az ember a főzésben - ez ugyanannyit ad az ízhez, mint a hozzávalók" - árulta el portálunknak a szakácsnő. Negyed évszázad hivatásszerű főzése után sem unt rá az ételre, mint mondta, gyakran kerül az asztalára is egy tál paprikás étel. A konyhaművészetekben járatlanok talán meglepődnének, mennyire máshogy készül egy marha, birka, zúza vagy körömpörkölt, birkánál különösen fontos a megfelelően lefaggyúzott hús, míg a vadas elkészítése alapos odafigyelést és több időt vesz igénybe. A nagy érdeklődésre való tekintettel a
is megnyílt a pörköltbolt. Marha-, birka-, zúza-, pacal- és sertéspörkölt mellett októbertől vadas ízekkel, szarvassal is bővült az üzlet kínálata!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.