Közélet

Hoppál: baloldal elvenne a családoktól

Hoppál: baloldal elvenne a családoktól

2013. október 10., csütörtök
Hoppál: baloldal elvenne a családoktól
MKZ_3688_20131010112307_196523

A 2010 óta tartó gazdaságpolitikai irány, amely a bankokat és a multikat is bevonta a közteherviselésbe, összesen 532 milliárd forint bevételt fog hozni a magyar költségvetésnek. A Mesterházy-Bajnai program pontosan ugyanennyit, azaz 532 milliárd forintos terhet jelentene a magyar háztartásoknak - jelentette ki Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter

emlékeztetett

Medgyessy Péter

volt szocialista miniszterelnök nemrég tett nyilatkozatára, miszerint a szocialistáknak még nem alakult ki önálló világképük,

Bajnai Gordonnak

pedig a vállalatirányítás a szakmája. A Fidesz szóvivője szerint Mesterházy Attila és Bajnai Gordon eddig egyetlen közösen felvállalt ígéretet tettek első sajtótájékoztatójuk alkalmával. Nevezetesen, hogy csökkentenék a bankok és a multinacionális vállalatok adóterheit, és kivezetnék a bankadót. Úgy tűnik, mintha az őket támogató és maguk előtt toló pénzvilágnak akartak volna üzenni, nem pedig az őket megválasztani szándékozó magyar embereknek. Ne legyen illúziónk: amennyivel csökkentenék az extraprofittal rendelkező bankok és multik terheit, annyival emelnék a magyar családok kiadásait – mondta Hoppál Péter, aki úgy fogalmazott, „a szereplők ugyanazok, és a módszer is ugyanaz, ezt már 2010 előttről jól ismeri Magyarország”. A kormánypárti politikus arról beszélt, a 2010 óta tartó gazdaságpolitikai irány, amely a bankokat és a multikat is bevonta a közteherviselésbe, összesen 532 milliárd forint bevételt fog hozni a magyar költségvetésnek. Hozzátette, a Mesterházy-Bajnai program pontosan ugyanennyit, azaz 532 milliárd forintos terhet jelentene a magyar háztartásoknak. Hoppál Péter elmondása szerint amennyiben a baloldal gazdaságpolitikája érvényesülne, eltörölnék a rezsicsökkentést, amely egyébként a november 1-jei hatályba lépést követően már 300 milliárd forintos megtakarítást jelent a magyar családoknak. Ezt a terhet újra a magyar emberek vállára tenné a baloldal, ami háztartásonként körülbelül tízezer forintos plusz kiadást jelentene – mondta a szóvivő, aki úgy folytatta, a baloldal hatalomra jutása esetén megszüntetné a családi adókedvezményt, amellyel több tízezer forintot vennének el a gyermeket nevelő családoktól. Hoppál Péter szerint a baloldal semmire sem tartja a közfoglalkoztatási rendszert, ezért, ha rajtuk múlna, „megint segélyért állhatnának sorba a ma még dolgozó emberek”. A szóvivő elmondása szerint a baloldal gazdaságpolitikája révén a jelenlegi 16-ról 40 százalékra változna az adókulcs, ami kétmillió munkavállaló esetében jelentene fizetéscsökkenést. Ez megengedhetetlen. Mi nem emellett köteleztük el magunkat – szögezte le a kormánypárti politikus. A Fidesz szóvivője arról beszélt, amennyiben a baloldal kerülne kormányra, nemhogy az infláció feletti nyugdíjemelésben nem részesítené az időseket, hanem „a bankok és a multik terheinek átvállalása oltárán a nyugdíjasoktól újabb összegeket vonna el”. Úgy tűnik ez a baloldal programja – jelentette ki Hoppál Péter, hozzátéve, ezt a programot, amely semmiben sem különbözik attól, ami 2010 előtt jellemezte a magyar gazdaságpolitikát, az emberek egyszer már elutasították.

A szocialistákat nem érdeklik a tények

Úgy tűnik a szocialistákat nem érdekli, hogy a foglalkoztatás folyamatosan javul, a munkanélküliség pedig csökken, mint ahogy az sem, hogy húsz éves rekordot döntött Magyarországon a nők foglalkoztatottsága - reagált Gúr Nándor szocialista országgyűlési képviselő nyilatkozatára Hoppál Péter. Hangsúlyozta, kitartanak az újabb foglalkoztatásokat ösztönző programok mellett. A szóvivő példaként említette a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdán bejelentett, az 55 év feletti munkanélküli nők számára indított foglalkoztatási programját, amit – elmondása szerint – szeretnének novembertől életbe léptetni.

A Fidesz várja a bankok elképzeléseit

Hoppál Péter újságírói kérdésre válaszolva, a devizahitelesek kapcsán arról beszélt, az elmúlt időszakban „a családoknak is bele kellett nyúlniuk a zsebükbe ahhoz, hogy kiszabaduljanak az adósságcsapdából”, a bankoknak is le kellett mondaniuk a korábban tervezett profitjukról és az államnak is komoly kiadásokat kellett vállalnia annak érdekében, hogy a végtörlesztés, az árfolyamgát, illetve a Nemzeti Eszközkezelő is megfelelően tudjon működni, melyek segítségével több százezer magyar család tudott kikerülni nehéz helyzetéből. Hozzátette, várják a bankok terveit, hogy november 1-jétől mivel állnak elő a devizahitelesek megsegítését illetően. Ők okozták ezt a helyzetet, szükséges, hogy szembe is nézzenek azokkal az emberekkel, akik ezeket a szerződéseket aláírták, és ezzel vállalhatatlan helyzetbe kerültek – húzta alá Hoppál Péter.

A szocialisták tollbamondták a Tavares-jelentést

A szóvivő a Tavares-jelentés kapcsán azt mondta, Herczog Edit egy lapinterjúban megerősítette, büszke arra, hogy a szocialisták vívták ki a jelentés tartalmát és elfogadását. Az történt, amire gondoltunk, és ami elől eddig bujkált a szocialista párt vezetése: emögött a jelentés mögött, a szocialista párt áll, mint tollbamondó – zárta szavait Hoppál Péter.

(fidesz.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.