Közélet

Fidesz: az MSZP hamis ígéretekkel eteti a munkavállalókat

Fidesz: az MSZP hamis ígéretekkel eteti a munkavállalókat

2013. október 22., kedd
Fidesz: az MSZP hamis ígéretekkel eteti a munkavállalókat

A Fidesz szerint a szocialisták újra hamis ígéretekkel próbálják megvezetni a munkavállalókat és a szakszervezeteket, nem segíteni, hanem csak kihasználni akarják őket.

Így reagált a kormánypárt arra, hogy az MSZP politikusai az oktatáspolitikáról, azon belül elsősorban szakképzési és felnőttképzési ügyekről egyeztettek kedden ágazati szakszervezetek vezetőivel. A találkozó után

Gúr Nándor

, a szocialista párt alelnöke azt mondta, mindenkinek biztosítani kell a tudás megszerzésének lehetőségét, mert az a szegénység elkerülésének alapja. A Fidesz az MTI-nek küldött közleményében erre válaszul úgy fogalmazott: a szocialisták kormányzásuk alatt már bebizonyították, hogy valójában nem becsülik a dolgozókat, megélhetésüket magas adókkal nehezítették, munkanélküliséggel, fizetéscsökkenéssel, megszorításokkal sújtották őket. Az oktatási rendszer köszönőviszonyban sem volt a munkaerő-piaci igényekkel, ezért munkanélküliek tömegét termelte ki, a szakember-utánpótlás pedig megszűnt - írta reagálásában a kormánypárt sajtóirodája, amely szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy a szocialisták kormányzása alatt megduplázódott a munkanélküliség. Ezzel szemben a Fidesz-kormány újraépíti a köznevelést, a szak- és a felnőttképzést, valamint a felsőoktatást is, hogy a fiatalok gyakorlatorientált tudással kerüljenek ki a munkaerőpiacra - hangsúlyozták. Az eredmények között említették, hogy a gyakorlati szakképzésben már több mint 50 ezer fiatal és egyre több hazai vállalat vesz részt, a hátrányos helyzetű fiatalokat pedig kormányzati ösztöndíjak segítik az általános iskolától a szakmaszerzésig, az érettségiig vagy akár a diplomaszerzésig. Végül megjegyezték, hogy a téli közfoglalkoztatási program keretében hamarosan százezer tartósan álláskereső ember képzése, szakképzése indul meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.