Közélet

Több héten át fokozottan ellenőrzi a MÁV a forgalmasabb vonatokat

Több héten át fokozottan ellenőrzi a MÁV a forgalmasabb vonatokat

2013. szeptember 9., hétfő
Több héten át fokozottan ellenőrzi a MÁV a forgalmasabb vonatokat

Hétfőtől fokozott ellenőrzéseket tartanak a forgalmasabb vonatokon, valamint a fővárosban a Keleti, a Nyugati és a Déli pályaudvaron a MÁV-Start Zrt. jegyvizsgálói a bliccelés visszaszorítása érdekében.

A vasúttársaság MTI-hez hétfőn eljuttatott közleménye szerint több héten át egyes járatokon a szokásosnál nagyobb létszámban teljesítenek szolgálatot a jegyvizsgálók, a pályaudvarokon pedig bizonyos napokon és időszakokban ismét alkalmazni fogják a peronkapukat. Ezért a közleményben arra kérték az utasokat, hogy jegyüket őrizzék meg a pályaudvar kijáratáig. Mint írták, az akcióval a jegy nélkül utazók számát kívánják visszaszorítani, ugyanis általános tapasztalat, hogy fokozott ellenőrzések idején megnő a jegyvásárlási hajlandóság, és csökken a kiszabott pótdíjak mértéke. Éves szinten többmilliárdos bevételkiesést okoznak azok, akik jegy nélkül utaznak - tették hozzá. A jegyértékesítési rendszer korszerűsítése és a jegyváltási lehetőségek bővítése is növeli a bevételeket - írták. A MÁV-Start ezért az elmúlt időszakban 47 új jegykiadó automatát telepített Budapest egyik legforgalmasabb elővárosi vasútvonalára, a Budapest-Cegléd-Szolnok vonal összes állomására és megállóhelyére, valamint a Budapest-Újszász-Szolnok vonal egyes állomásaira és megállóhelyeire. Ugyanezt a célt szolgálja az internetes jegyértékesítési rendszer folyamatos fejlesztése is - hangsúlyozták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.