Közélet

KDNP: a kormány intézkedései segítik a fiatalokat a családalapításban

KDNP: a kormány intézkedései segítik a fiatalokat a családalapításban

2013. szeptember 18., szerda
KDNP: a kormány intézkedései segítik a fiatalokat a családalapításban

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a jelenlegi kormányzat intézkedései segítik a fiatalokat, hogy merjenek családot alapítani, gyermeket vállalni.

A kisebbik kormánypárt ezt a szocialista

Bangóné Borbély Ildikó

szerdai sajtótájékoztatójára reagálva közölte az MTI-vel. Az MSZP szerint az Orbán-kormány impotens gazdaság-, oktatás- és családpolitikája vezet a fiatalok tömeges külföldre vándorlásához és a születésszám csökkenéséhez. Bangóné Borbély Ildikó, a szocialista párt elnökségi tagja úgy fogalmazott: "Orbán Viktor kormányának lelkén szárad minden meg nem született gyermek". A KDNP reagálásában kiemelte: ezek a kijelentések "a szocialista színekben tündöklő" Bangóné Borbély Ildikó politikai beszámíthatóságának végét jelentenék egy normálisan működő demokratikus pártban, és tételesen sem igazak az MSZP politikusának állításai. "A KDNP, a családok pártja szerint a jelenlegi kormányzat intézkedései segítik a fiatalokat, hogy merjenek családot alapítani, gyermekeket vállalni. Ezt a célt szolgálta a gyes három évre történő visszaállítása, a családi adókedvezmény bevezetése és kiterjesztése, valamint több megvalósult, illetve a közeljövőben megvalósuló intézkedés" - sorolták, hozzátéve: ezen lépések már most mérhető eredménnyel járnak, de valódi pozitív hatásuk hosszútávon lesz igazán érzékelhető. Kiemelték: sem

Bajnai

, sem

Gyurcsány

nem helyezett különös hangsúlyt a kiszámítható családpolitikára, inkább a bankok, a multik kedvében igyekeztek járni, s ezen elhibázott gazdaságpolitikájukkal is a bérből és fizetésből élő családok életét nehezítették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.