Közélet

Fidesz: az E.ON-gázüzletág visszaszerzése fontos energiafüggetlenségi lépés

Fidesz: az E.ON-gázüzletág visszaszerzése fontos energiafüggetlenségi lépés

2013. szeptember 13., péntek
Fidesz: az E.ON-gázüzletág visszaszerzése fontos energiafüggetlenségi lépés

Az E.ON gázüzletágának megvásárlásával Magyarországnak végre lesz beleszólása a lakossági gázellátási kérdésekbe, emellett a gázüzletág visszaszerzése energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték - közölte a Fidesz pénteken az MTI-vel.

Korábban

Tóth Bertalan

, az MSZP elnökségi tagja és

Török Zsolt

, a szocialisták szóvivője sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a kormány a gázüzletág megvásárlásával fizeti ki a német E.ON-nak a rezsicsökkentés árát. A Fidesz sajtóirodája reagálásában azt írta, hogy mind a rezsicsökkentésre, mind az E.ON-gázüzletág visszavásárlására azért van szükség, mert a szocialisták egekbe emelték a rezsit, és hagyták, hogy a magyarok kiszolgáltatottak legyenek a külföldieknek. A baloldallal ellentétben, amely "mindig a mohó multik és a rossz bankárok oldalán állt, és akkor elégedett, ha a magyar nemzeti vagyont külföldiek kezében tudhatja", a Fidesz azt vállalta, hogy a családok oldalán áll, növeli a nemzeti vagyont, továbbá erősíti a lakosság szociális és energiabiztonságát - hangsúlyozta közleményében a kormánypárt. Álláspontjuk szerint az E.ON magyarországi gázüzletágának megvásárlásával "végre lesz beleszólásunk a magyar lakosság gázellátását érintő kérdésekbe". Mint fogalmaztak, "többé nem állunk kiszolgáltatottan és feltett kezekkel" a lakossági gázellátási ügyek előtt, ahogyan a szocialisták kormányzása idején. Így a rezsicsökkentésért több eszközzel is harcolni tud az ország: törvényekkel, saját gázvezetékekkel és saját tározóval - olvasható a Fidesz közleményében, amelyben kiemelték azt is: a gázüzletág visszaszerzése nemzetbiztonsági és energiafüggetlenségi szempontból is felbecsülhetetlen érték, mivel a visszaszerzett földgáztározók a térségben a legnagyobbak, így Magyarország évi tízmilliárd köbméternyi gázfogyasztásából hétmilliárd köbmétert saját maga tud majd tárazni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.