Közélet

Fidesz: újabb korrupciós ügy került elő a baloldalról

Fidesz: újabb korrupciós ügy került elő a baloldalról

2013. július 31., szerda
Fidesz: újabb korrupciós ügy került elő a baloldalról

A Fidesz szóvivője szerint egy újabb korrupciós ügy aktája eshetett ki "a baloldal szekrényéből".

Selmeczi Gabriella

budapesti sajtótájékoztatóján a Magyar Nemzet szerdai cikkére reagált, amely szerint egy a lap birtokába került 2002-es megbízási szerződésből az derül ki, hogy az MSZP kampánytanácsadójának,

Ron Werbernek

a cége 50 ezer forintos órabérért készíthetett szóbeli elemzéseket az állami tulajdonú Magyar Követeléskezelőnek. A 2010-es kormányváltás után az állami cég új vezetése azonban semmilyen bizonyítékot nem talált arra, hogy Werberék valóban elvégezték volna a munkát - írta a napilap. A szocialisták "közpénzből pénzelték a gyűlöletkampány nagy mesterét, Ron Werbert" - fogalmazott a Fidesz szóvivője, aki a Magyar Nemzet írása alapján azt kérdezte a baloldaltól: igaz-e, hogy a 2002-es választás után a szocialisták színlelt szerződéssel és közpénzből fizették ki, méghozzá "bőkezűen" kampánytanácsadójukat? Selmeczi Gabriella szerint úgy tűnik, a Gyurcsány-Bajnai-kormány korrupciós ügyeinek sosincs vége, "színlelt szerződésekkel, nokiás dobozokban, ingatlanpanamákon, telekcseréken és offshore cégeken keresztül szivattyúzták ki a pénzt, javarészt a közpénzt az országból". Hozzátette, Ron Werber ma is a szocialista párt kampánytanácsadója, "ő az, aki a bukott baloldal számára ma is kieszeli azokat az akciókat, amelyekkel lehet hergelni, uszítani az embereket". Magyarország azonban nem kér többet a gyűlöletkampányból és a gyűlöletkeltésből, ezért nem kér többet a Gyurcsány-Bajnai-kormányok időszakából - mondta a Fidesz szóvivője.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.