Közélet

Ismét lerobbant egy Pesa (FRISSÍTVE)

Ismét lerobbant egy Pesa (FRISSÍTVE)

2013. május 27., hétfő
Ismét lerobbant egy Pesa (FRISSÍTVE)
2013-05-27 20.25.33

Közel két hete indult újra a Pesa-villamosflotta, miután fékhibák miatt kivonták azokat a forgalomból. Egy olvasónk most egy újabb lerobbant Pesára bukkant, de mint megtudtuk, egyedi estről van szó.

Május 27-én, hétfőn 20 óra 20 perckor készítette telefonjával a felvételt az Indóház téren egyik olvasónk. A képen látszik, hogy a jármű a megállótól pár méterre állt, s az elejének a borítását eltávolították. Egyedi meghibásodás történt – tájékoztatta portálunkat

Tóth István Tibor

. Az SZKT ügyvezetőjétől megtudtuk, 19 óra 52 perckor érkezett a bejelentés a diszpécserszolgálathoz, az említett sárga villamos füstölt. Tóth hozzátette, műszaki hibák mindig adódhatnak, ez esetben is ez történt, már végzik a Pesa javítását.

Ahogy megírtuk

, nemrég le kellett állítani a Pesa-flottát fékhibák miatt, május elején a rendszert működtető szoftverben jelentkeztek problémák. A Nemzeti Közlekedési Hatóság engedélyével május 15-én reggel

indulhatott el újra

a szegedi Pesa-villamosflotta. Az új villamosok 2012. márciusban álltak forgalomba, miután a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját. A lengyel gyártó három évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban ajtó- és fékhibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új járművek beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa állt szervizben, fékhibák miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.