Közélet

Gaudi-Nagy Tamás: bérrabszolgák országa vagyunk + FOTÓK

Gaudi-Nagy Tamás: bérrabszolgák országa vagyunk + FOTÓK

2013. május 9., csütörtök
Gaudi-Nagy Tamás: bérrabszolgák országa vagyunk + FOTÓK
gaudi_nagy_tamas_jobbik10_gs

Nagyon sokan megfogalmazták azt az igényt külföldről, meg itthonról is, hogy nincs szükség a Jobbik működésére, mert teljesen feleslegesen gerjeszti az indulatokat az emberekben, s nem engedi, hogy békésen folyjon az ország gyarmatosítása. A szegedi Jobbik vendégeként Gaudi-Nagy Tamás országgyűlési képviselő éppen arról beszélt, miért van szükség a radikális gondolkodásra és politikára Magyarországon.

A magyar munkavállalók helyzetéről szólva a politikus leszögezte, sok ígéret hangzott el a választási kampányban a Fidesz részéről, nagyok voltak az elvárások, mégsem teljesült semmi, a munkavállalók ugyanolyan kiszolgáltatottak, s egyre többen hagyják el az országot gazdasági menekültként. Nem érzékelhető, hogy egy uniós területen élünk, ahol a szabadság, a jog, az egyenlőség, a joghoz való hozzájutás egyenlően illet meg mindenkit.

Az elszámoltatás hiánya az egyik legnagyobb adósság

A magyar munkavállaló a hatodát, nyolcadát keresi ugyanazért a munkáért, mint egy nyugat-európai összeszerelő üzemben dolgozó munkás. A magyar emberek nem arra kárhoztattak, hogy bérrabszolgák legyenek a saját országukban, ezért inkább a kis- és középvállalkozások értékes potenciálját kell erősíteni. Hiszen úgyis ők tartják el egy országot, ők foglalkoztatják a legnagyobb munkavállalói létszámot, ők adják a GDP legnagyobb arányát és nem a multik. Elkeseredettek, kiábrándultak ma az emberek, ezért kellenek mielőbbi változások.

Gaudi-Nagy Tamás a rendről is beszélt a fórumon, melynek kezdetektől fogva a Jobbik volt a leghangosabb követelője. A bűnözési hullámot, amely Magyarország egyes vidékeit elöntötte, mindenképpen meg kellett akadályozni. A törvényalkotási lépések nem bizonyultak elegendőnek, jelentős részüket így is a radikális párt ráhatásával fogadták el a képviselők. A harmadik lényeges elem az elszámoltatás hiánya, ez jelenleg az egyik legnagyobb adóssága a kormányzatnak. Pedig sokan várják, várták, sőt követelik, hogy azok, akik 2002 és 2010 között bizonyítható módon akár a nemzet vagyonát megcsapolták, akár a magyar emberek szabadságjogait sárba tiporták, ők nem csak hogy ne legyenek tagjai a magyar országgyűlésnek, hanem szembesüljenek azokkal a vádakkal, amelyeket az ügyészségnek lenne kutyakötelessége mielőbb megfogalmaznia. Ebben a képviselő szerint óriási adóssága van a kormányzatnak. Ezen bukott politikusok közül sokan ma a demokrácia védelmezőiként tüntetik fel magukat.

Együttműködni csak konkrét ügyek mentén

Szó volt a fórumon arról is, milyen kísérletek történtek az EU részéről Magyarország önállóságának további kurtítására, hogyan próbálják meg országunkat olyan útra terelni, ahol a másodrangú gyarmatosított státusz végképp kiteljesíthető, hogy csak a hasznot meg az előnyöket fölözik le a nálunknál előnyösebb helyzetben lévő államok, s tulajdonképpen nem törődnek azokkal a következményekkel, amelyeket kártékony tevékenységükkel előidéznek. EU-s csatlakozásunk mérlege is összességében sokkal negatívabb, mint ahogyan azt kormányzati oldalról bemutatják, véli Gaudi-Nagy. A 2014-ről szólva a politikus kiemelte, akárhogyan is alakulnak a választási eredmények, a Jobbik erős parlamenti jelenléte mindenképpen szükséges lesz ahhoz, hogy ezt a szellemiséget még határozottabban megjelenítsék a magyar jogalkotásban. A fórum előtti sajtótájékoztatón megkérdeztük a politikust, mi a véleménye az összefogásról: ma mindenki a baloldali összefogást sürgeti, senki nem beszél hasonlóról a jobboldalon. Magyarán, lehetségesnek tart-e jövőre Gaudi-Nagy Tamás egy esetleges Jobbik-Fidesz koalíciót? A képviselő szerint erről nyilván a pártvezetés fog dönteni. Véleménye: olyan feltételek mentén lehet és szabad csak együttműködni, amely garanciákat ad arra, hogy a magyar emberek életlehetőségei javuljanak, kiszolgáltatottságuk csökkenjen, gyarmatosítottságunk állapota is változzon meg, tehát egyedi ügyek mentén. Mivel a világ minden részéről beavatkoznak Magyarország életébe, belügyeibe azzal a követeléssel, hogy a Jobbikot törvényen kívül kell helyezni, ez nyilván olyan nyomást helyez mindenkire, hogy a radikális párttal nem szabad együttműködni. Gaudi-Nagy Tamás szerint ez téves felfogás. A párt megmutatta Szegeden, az ország többi önkormányzatában, de az Országgyűlésben és az Európai Parlamentben is, hogy tud alkotó módon, észérvekkel hatékonyan dolgozni Magyarországért. Ez lehet egy ilyen összefogás alapja, de erről most még a politikus szerint nem időszerű beszélni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.