Közélet

Fidesz: átláthatóbb lesz a szociális segélyezési rendszer

Fidesz: átláthatóbb lesz a szociális segélyezési rendszer

2013. május 6., hétfő
Fidesz: átláthatóbb lesz a szociális segélyezési rendszer

A Fidesz szóvivője szerint átláthatóbb lesz a szociális segélyezési rendszer, ha a parlament elfogadja a kormány átalakítási javaslatát.

Hoppál Péter

hétfői budapesti sajtótájékoztatóján kifejtette: az önkormányzati rendszeren belül eddig három különböző típusú segélyt lehetett igényelni, az átmenetit, a temetkezésit és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást. A kormány azonban a jobb átláthatóság és az adminisztráció csökkentése érdekében új szisztéma bevezetését javasolta, amit a Fidesz támogat - mondta a szóvivő. Az új rendszerben ezek összevonásával egy segélytípus, az önkormányzati segély lenne igényelhető. Hoppál Péter közölte, ennek nyomán az évente országosan kiosztott mintegy hatmilliárd forintnyi segély egyszerűsített eljárásban kerülhet az érintettekhez. A kormányzati törvényjavaslat parlamenti vitája kedden kezdődik, a zárószavazás május végén várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.