Közélet

Fidesz: nőtt a bizalom az egészségügy iránt

Fidesz: nőtt a bizalom az egészségügy iránt

2013. április 18., csütörtök
Fidesz: nőtt a bizalom az egészségügy iránt

A Fidesz szerint a lakosság és az orvosok körében is nőtt a bizalom az egészségügy iránt. A párt szóvivője csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján egy friss felmérésre hivatkozva azt mondta: egyre többen látják úgy, hogy javult az ágazat állapota, a kormány és a kétharmados Fidesz-KDNP többségű parlament jó intézkedéseket hoz az egészségügy működése érdekében.

Selmeczi Gabriella

szerint a bizalom növekedéséhez hozzájárul, hogy megkezdődött az egészségügyi dolgozók bérrendezése, de az is, hogy az állam sokkal nagyobb felelősséget vállal a dolgozók és a szektor működésével kapcsolatban. Az állami kézbe kerülés sokkal biztonságosabb működést tesz lehetővé, fejlesztések is indultak az ágazatban – jelentette ki. Magyarország az egészségügy területén is jobban teljesít - folytatta a szóvivő, jelezve ugyanakkor, hogy sok tennivaló van még. Emlékeztetett arra, hogy több mint 90 ezer dolgozó bére emelkedett – az orvosok nettó átlagkeresete 21, a szakdolgozóké 11 százalékkal -, a kormány pedig jelenleg is tárgyalásokat folytat a további növelésről. A hiányszakmákban dolgozók, például a házi gyermekorvosok pedig támogatás és ösztönzést kapnak. Selmeczi Gabriella szavai szerint a Gyurcsány-Bajnai-korszak legnagyobb vesztese az egészségügy volt, amikor a dolgozók egyhavi fizetését vették el, a baloldal pedig összesen 400 milliárd forintot vont el az ágazattól. A szóvivő az MTI kérdésére reagált a Magyar Kórházszövetség állásfoglalására, miszerint az ágazat alulfinanszírozott, és elengedhetetlen a gazdasági vagy műszaki területen dolgozók béremelése. Selmeczi Gabriella azt mondta: sok sikert, kitartást és erőt kíván a kórházszövetség újonnan megválasztott elnökének munkájához, az egészségügy állapotáról szóló megállapításokkal pedig maga is egyetért. Eredményes tárgyalást kíván Velkey Györgynek - mondta, jelezve: a Fidesz is nyitott arra, hogy több pénzt kapjon az egészségügy, ennek azonban az a feltétele, hogy az ország gazdasága jobban teljesítsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.