Közélet

Botka: a Fidesz a múlt, a megújult MSZP a jövő (FRISSÍTVE)

Botka: a Fidesz a múlt, a megújult MSZP a jövő (FRISSÍTVE)

2013. március 9., szombat
Botka: a Fidesz a múlt, a megújult MSZP a jövő (FRISSÍTVE)

A szocialisták választmányi elnöke szerint a Fidesz a múlt, a megújult MSZP pedig a jövő. Mesterházy Attila szerint a szocialisták jobban teljesítettek a Fidesznél.

Botka László

, Szeged polgármestere ezt szombaton az MSZP évértékelő nagygyűlésén mondta, ahol szövetségbe hívott minden demokratát, baloldalit, liberálist és konzervatívot egyaránt. "Szabadság, szolidaritás, igazságosság: ezek politikánk alapjai. Megújultunk, tanultunk a hibákból" - jelentette ki a politikus.

Mesterházy: a szocialista kormányok jobban teljesítettek a Fidesznél

Mesterházy Attila

szerint a 2002 és 2010 közötti kormányok mindegyike jobban teljesített Orbán Viktor kabinetjénél. Az MSZP elnöke pártja szombati évértékelő nagygyűlésén a Papp László Budapest Sportarénában a nyolc évig tartó MSZP-kormányzás eredményeit sorolva azt mondta: a tények birtokában büszkén állíthatja, hogy a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormány is jobban teljesített a jelenleginél. Mesterházy Attila hangsúlyozta: a miniszterelnök nem okolhat mást az ország állapotáért, azért Orbán Viktor a hibás. Hozzátette: a Fidesz nem teljesítette 2010-es ígéreteit, hazudtak az embereknek, "nem reggel, délben és este, hanem folyamatosan".

Erős demokrácia, felelős gazdaság- és igazságos társadalompolitika

Az erős demokráciát, a felelős gazdaságpolitikát és az igazságos gazdaságpolitikát nevezte az MSZP-program három alappillérének a párt elnöke. Elmondta, ez a fejlődés és a szabadság programja, amely erős demokráciát teremt erős jogállammal, erős civil szervezetekkel, erős sajtóval, erős önkormányzatokkal és erős önrendelkezési joggal. A gazdaságpolitikai feladatok között a növekedés beindítását és a munkahelyteremtést említette Mesterházy Attila. A program harmadik pillérével, az igazságos társadalompolitikával kapcsolatban a pártelnök kijelentette, ezt ma egyedül az MSZP képviseli.

Az MSZP megtette az első lépést a kormányváltásért

Az MSZP a legerősebb, legszervezettebb, legfelkészültebb és legnagyobb ellenzéki párt - hangoztatta Mesterházy Attila a párt szombati nagygyűlésén, és kijelentette: a szocialisták megtették az első lépést a kormányváltás felé. A pártelnök ugyanakkor hangsúlyozta, hogy programjukhoz előbb meg kell szerezniük a társadalom többségének támogatását, rá kell venniük a csalódott, politikából kiábrándult embereket is, hogy tegyenek a változásért, menjenek el szavazni, és húzzanak "egy bazi nagy X-et" az MSZP neve mellé. Mesterházy Attila véleménye szerint a Fidesz nemtelen eszközöket vet majd be a kampányban, arra törekszik, hogy megossza az ellenzéket, és egyesével "vadássza le" annak politikusait. Jelezte, hogy ezt nem fogják engedni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.