Közélet

Leállhat a buszkiszervezés

Leállhat a buszkiszervezés

2012. november 2., péntek
Leállhat a buszkiszervezés

Nem lesz több eredményhirdetés azokon a pályázatokon, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) írt ki a BKV buszainak kiszervezésére, a járműállomány-csere helyetti szolgáltatásvásárlásra - írta a Magyar Nemzet pénteken városházi forrásokra hivatkozva.

A lap szerint a Fővárosi Közgyűlés a közeljövőben módosíthatja az új buszüzemeltetési modellről szóló januári határozatát.

Vitézy Dávid

, a BKK vezérigazgatója a Magyar Nemzet kérdésére annyit mondott, hogy amíg a közgyűlés másként nem dönt, folytatják a tenderek kiírását. A napilap úgy tudja, a korábbi tenderen győztes VT-Transman Kft.-vel napokon belül létrejöhet a szerződés, amely alapján a cég jövő tavasztól 150 új Mercedes Citaro buszt üzemeltethet a BKV több vonalán, 8+2 éven át, évi több mint 8,2 milliárd forintért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.