Közélet

Újabb kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

Újabb kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

2012. október 12., péntek
Újabb kétmilliárd forintot kapnak a vasúti dolgozók

Újabb kétmilliárd forintot kap az idén a MÁV-csoport vállalatainak mintegy 30 ezer dolgozója, ami fejenként átlagosan nettó 32 ezer forint - tájékoztatott a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) pénteken.

A kifizetések a vasúttársaságok és a szakszervezetek között megkötendő megállapodás alapján indulhatnak majd meg. A közlemény szerint a pénzügyi ösztönzésből a cégek prémiumrendszereinek hatálya alá tartozók - köztük a vezetők - nem részesülnek. A vasutasoknak

Orbán Viktor

miniszterelnök és

Gaskó István

, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének elnöke által tavaly novemberben aláírt megállapodás alapján fizetnek ki három év alatt összesen 5 milliárd forintot - közölte a tárca. Az érintett munkavállalók az első egymilliárd forintot tavaly decemberben kapták meg. A kormány az idei évre eső kétmilliárd forint fedezetét költségvetési átcsoportosítással biztosítja. A fennmaradó kétmilliárd forint a 2013. évi költségvetési törvényjavaslatban szerepel. Az NFM tájékoztatása szerint a pénzügyi ösztönzéssel a kormány a vasutasok helytállását és a vasúti ágazat kiemelt fontosságát ismeri el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.