Több, mint kétezer bogrács alatt gyújtottak tüzet szombat este hat órakor Baján. Idén 17. alkalommal is több ezer ember látogatott a Sugovica partjára, hogy a megfőzze ízlésének, hagyományainak megfelelő levest. Portálunk is tett egy kört a Bajai Halfőző Fesztiválon.
Szombat délután füstbe borult Baja belvárosa: a szokásokhoz hűen idén is július második hétvégéjén rendezték meg a Duna-parti város legnagyobb gasztronómiai ünnepségét, a Bajai Halfőző Fesztivált. A három napos rendezvényre az ország minden pontjából érkeztek a látogatók és a mesterszakácsok, a város főterén felsorakozott bográcsokban pedig az összes létező recept szerint főttek a pontyok és törpeharcsák - jól mutatva, milyen változatos módon elkészíthető ez a magyaros ízvilágú leves. A Bajára látogatók ráadásul a nemrég felújított, mediterrán hangulatot idéző belvárost is megcsodálhatták. Idén is napfényes idő várta a főzőket, a bogrács mellől sokan a Sugovica hűsítő habjai közé menekültek a nagy meleg elől.
A rendezvényen részt vevőket
Zsigó Róbert
, a város polgármestere köszöntötte a városháza udvarán, majd hat órakor megadta a jelet az általános tűzgyújtásra - szavára a főtér színpadán felállított bogrács alatt
Tarján Levente
díszpolgár szította fel a lángokat. Tavaly Mohács, idén a horvátországi testvérváros, Labin volt a rendezvény hivatalos "díszvendége", ennek tiszteletére a Péter Pál utcában horvát népzene és táncház várta az érdeklődőket. Felavattak továbbá egy több mint ezer darab textilből összevarrt, négy méter széles és két méter magas zászlót is, mely a halfőző fesztivál kulturális sokszínűségét jelképezte.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.