Közélet

Magyar lett az év nője Szlovákiában

Magyar lett az év nője Szlovákiában

2012. május 31., csütörtök
Magyar lett az év nője Szlovákiában

Szlovákiai magyar üzletasszony nyerte az Év nője díjat Szlovákiában a Slovenka roka nevet viselő presztízsverseny szerda esti ünnepélyes gáláján - adta hírül a szabadujsag.com szlovákiai magyar internetes portál csütörtökön.

Vicsápi Bugyi Natália

, pozsonyvezekényi üzletasszony két díjat is hazavihetett, az üzlet és menedzsment kategórián kívül ugyanis az abszolút versenyben is neki sikerült megszereznie a legtöbb szavazatot - írja a szabadujsag.com. A versenyt - melynek során a munkájuk terén legsikeresebbnek ítélt nőket díjazzák - az egyik legismertebb szlovákiai női magazin a közszolgálati Szlovák Rádiós és Televízióval (RTVS) valamint a Szlovák Nemzeti Színházzal (SND) együtt szervezi. A verseny díjait négyévente egyszer osztják ki nyolc kategóriában. "Meglepett a győzelem és természetesen nagyon örültem neki, hogy sikerült nyernem az üzlet kategóriában, ám a mikor a végén kiderült, hogy az abszolút versenyben is én kaptam a legtöbb szavazatot akkor a boldogságtól már szóhoz sem jutottam" - mondta el az MTI-nek Vicsápi Bugyi Natália. A felvidéki magyar üzletasszony a most szerzett díjat annál is jobban értékeli, mivel azt magyarként sikerült megszereznie. Mint mondta, korábban amikor megtudta, hogy jelölték a díjra, felmerült benne, hogy vajon lehet e magyar nemzetiségű győztese egy ilyen versenynek Szlovákiában, ám a mostani győzelem bebizonyította, hogy ez is lehetséges. "Szerintem a verseny során félretették a nemzetiségi kérdést, és nem foglalkoztak vele. Az átadást követően a műsorvezető még meg is mutatta nekem, hogy volt nála magyar nyelvű szöveg is, hogyha esetleg nem értettem volna szlovákul" - emlékezett vissza a díj átadására a vállalkozó. Vicsápi Bugyi Natália az MTI-nek elmondta: úgy véli, a mostani elismerés a jövőben az üzleti életben is segítségére lesz. Hozzátette: bár nagyon örül a díjnak, egyelőre nem tervezi, hogy más hasonló jellegű megmérettetésen is részt vegyen, annál is inkább, hiszen a mostani győzelemmel már mindkét - Szlovákiában kiosztásra kerülő - hasonló jellegű díjat a tarsolyában tudhatja. "Az Év üzletasszonya díjat 2010-ben kaptam meg, most pedig, hogy az Év nője díjat is sikerült megnyernem, nem tudok további versenyről amelyen még indulhatnék" - tette hozzá a magyar üzletasszony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.