Közélet

Csütörtökön egyeztet a Fidesz a KRESZ-módosításról

Csütörtökön egyeztet a Fidesz a KRESZ-módosításról

2012. május 7., hétfő
Csütörtökön egyeztet a Fidesz a KRESZ-módosításról

Csütörtökön kezdenek egyeztetni a Fidesz parlamenti frakciójának és a Belügyminisztériumnak (BM) a képviselői a KRESZ módosításáról és a közlekedési szabálysértésekért járó büntetési tételek "életszerűvé szabásáról" - közölte a fideszes Bíró Márk hétfőn az MTI-vel.

A kormánypárti politikus javaslatára a Fidesz-frakció április 23-án döntött úgy, hogy a KRESZ-t módosító rendelet felülvizsgálatát kéri, álláspontjuk szerint ugyanis túlszabályozott lett a rendszer, és ezzel párhuzamosan a szankciók is túl szigorúvá váltak.

Bíró Márk

- aki a jelenleg hatályos KRESZ gyökeres felülvizsgálatát vagy egy teljesen új közúti közlekedési szabályozás megalkotását javasolja megfontolásra - hétfőn az MTI-nek elmondta: a délelőtti frakcióülésen

Pintér Sándor

belügyminiszter, majd ő is kifejtette érveit az ügyben. A fideszes politikus - mint felidézte - felszólalásában túl szigorúnak nevezte a jelenlegi közlekedési szabályokat, jelezte, hogy magasak a büntetési tételek, egyúttal nagyobb nyitottságot kért az ügyben a belügyi tárca vezetőjétől. Pintér Sándor hajlott arra, hogy egyeztetés induljon, amelynek első állomása csütörtökön lesz a BM és a Fidesz-frakció több képviselőjének részvételével - közölte Bíró Márk, aki úgy fogalmazott: "tele vagyok reményekkel, bízom benne, hogy valami elindul". Hozzátette, ha elindul az egyeztetés, a későbbiekben szeretne több érintettet - például KRESZ-oktatókat, autós érdekképviseleteket és szakújságírókat - is bevonni a konzultációba.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.