Közélet

A menedzserszűrés továbbra is adóköteles juttatás

A menedzserszűrés továbbra is adóköteles juttatás

2012. május 22., kedd
A menedzserszűrés továbbra is adóköteles juttatás

Egyes brókercégek és kisebb biztosító társaságok is megpróbálják kijátszani az szja-törvény ez év eleji módosítását, magán-egészségbiztosításnak álcázva értékesítenek menedzserszűréseket - írta pontosan meg nem nevezett forrásokra hivatkozva keddi számában a Világgazdaság.

Mint írták, 2012-től a munkáltatók adó- és járulékmentesen köthetnek dolgozóik javára betegségbiztosítást, miközben a menedzserszűrés továbbra is adóköteles juttatás. A Magyar Biztosítók Szövetsége Egészségbiztosítási Tagozatának elnöke azt mondta: miközben a nagy biztosítótársaságok valódi kockázati betegbiztosítási konstrukciókat kínálnak, ezek a cégek úgy nyernek el ügyfeleket, hogy egyszerű menedzserszűréseket értékesítenek egészségbiztosításként. Ezért is üdvözlik a tagozathoz tartozó biztosítótársaságok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal állásfoglalásnak is tekinthető tájékoztatóját, amely ezt adóelkerülésnek minősíti - tette hozzá Oláh Attila.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.