Közélet

Véna a szegedi Fidesz-székházban

Véna a szegedi Fidesz-székházban

2012. április 10., kedd
Véna a szegedi Fidesz-székházban

Szerencsés Károly történész Véna című önéletrajzi ihletésű könyvét mutatják be április 12-én csütörtökön, 18 órai kezdettel a Fidesz Victor Hugo utca 5. sz. alatti székházában.

Szerencsés Károly

egyetemi docens, (Eötvös Lóránd Tudományegyetem) főként a 20. századi magyar történelemmel foglalkozik. Főbb kutatási területei az 1945 utáni kommunista hatalomátvétel, a korabeli kisgazdapárt legkommunistaellenesebb politikusainak (

Pfeiffer, Sulyok

) életútja. Rendszeres felkért szakértője a Hír TV és az Echo TV műsorainak. Az est házigazdája

Kohári Nándor

önkormányzati képviselő, a szegedi Fidesz ügyvezető elnöke. „Napló arról, hogyan küzd és marad alul az ember a betegséggel vívott harcban. Már nincs remény, a küzdelem kimenetele nem kétséges. Novellák arról, hogyan menekülnék mégis, hogyan futok nap mint nap borzongató sivatagokban, s miért nem érhetem el az Óceánt? Esszék arról, hogyan mozdul bennünk minden pillanatban a nemzet? Egyetemi katedrán és pusztai zúgban, s beteljesül-e a rettenetes herderi jóslat? Tollrajzok költőkről, írókról és történelmi személyiségekről, akik segítenek minket eligazodni az útvesztővé vált világban, s megőrizni lelkünket és különleges fajtánkat. Mindez együtt áramlik a "Vénámban", nyugtalanító ösztönök társaságában” – írja művéről a szerző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.