Közélet

Hoszteszek is segítenek tájékozódni az új menetrendben

Hoszteszek is segítenek tájékozódni az új menetrendben

2012. február 29., szerda
Hoszteszek is segítenek tájékozódni az új menetrendben

Új menetrend lép életbe a tömegközlekedésben a 2-es villamos üzembeállásával március 3-án, szombaton. A változások Rókus, Újszeged és Alsóváros tömegközlekedését érintik főként, az utasok tájékoztatása folyamatos, csütörtöktől hoszteszek is járják majd a megállókat.

Elindul a menetrend szerinti villamosközlekedés az új 2-es villamosvonalon március 3-án, szombaton. Az üzem több buszjárat változását is magával hozza. A Szegedi Közlekedési Társaság szakemberei a médián keresztül, a buszjáratokon, hoszteszek segítségével a megállókban és a postaládákba helyezett szórólapokon tájékoztatják a lakosokat.

Megszűnik a 83-as busz

A 2-es járat rókusi végállomása az Európa Liget lesz a Csongrádi sugárút és Rókusi körút sarkán. A villamos a Rókusi körúton a Vértó, a Rókusi II. számú Általános Iskola, a Rókusi víztorony és a Szatymazi utca elnevezésű megállókban áll meg, majd a Vásárhelyi Pál utca megállónál rátérve az 1-es villamosvonalra megy a Szeged pályaudvar végállomásig. A 2-es villamosvonallal párhuzamosan futó 2, 83, és 83A jelzésű autóbuszvonalak megszűnnek. A megszűnő vonalak Kossuth Lajos sugárúti és Rókusi körúti szakaszán a 2-es villamos szállítja az utasokat. A megszűnő 2 jelzésű autóbuszvonal újszegedi szakaszát 72 jelzéssel a Mars tér (Mikszáth Kálmán utca) és az Erdélyi tér között új autóbuszjárat váltja fel. A 20 jelzésű autóbuszjárat meghosszabbított vonalon közlekedik: a megszűnő 83 jelzésű autóbuszjárat Tisza Lajos körút és Alsóváros közötti szakaszán a Vadkerti térig biztosít eljutási lehetőséget. Csúcsidőben a 20 jelzésű járatot a Petőfitelep, Fő tér és Honvéd tér között közlekedő 20A jelzésű új járat sűríti.

Módosul a trolibuszmenetrend is

A 8-as jelzésű trolibuszvonal Körtöltés utca végállomása Makkosház végállomásra helyezik át. Az 5-ös jelzésű trolibusz a továbbiakban a Körtöltés utca végállomásról indul, így a Rókusi körúton lakók számára továbbra is megmarad a közvetlen újszegedi kapcsolat. Ezen végállomás áthelyezése miatt a 9-es jelzésű trolibusz a Vértó végállomásról közlekedik. A belváros irányába a trolibuszjáratok a Csongrádi sugárúttól a megszokott útvonalukon közlekednek.

Szombatra virradóra kerülnek ki az új menetrendek a megállókba

Az SZKT közlekedésszervezési és irányítási osztályvezetője,

Gombos Ferenc

arról tájékoztatta portálunkat, hogy az új menetrend a megállókba a járatváltozást megelőző este kerül ki, mert az érvényben lévőt addig, míg él, nem cserélhetik le. Az érintet megállókba tehát pénteken éjszaka, szombatot hajnalban fognak kikerülni az új táblák. „Mind a Tisza Volán, mind az SZKT honlapján megtekinthetőek már a változások. Csütörtökön a Rókusi körúton, Makkosházán és Alsóvárosnak a Vadkerti térig tartó szakaszán végig mindenki a postaládájába kap majd szóróanyagot ezzel kapcsolatosan. A helyi napilapban három napon keresztül jelennek meg cikkek, a járműveken lévő vizuális tájékoztatókon szerdától látható az új menetrend. Pénteken tájékoztató kiadványokat osztanak majd hoszteszek az Indóház téren, ahol a vasútállomás hangosbemondója is közzéteszi a hazautazó és érkező diákoknak az új információkat. Szombaton pedig egész nap tovább osztják embereink a szóróanyagokat az összes érintett megállóban” – ismertette a tájékoztatás menetét az osztályvezető. A részletes menetrendeket az alábbi térképen, valamint

ide kattintva

tekintheti meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.