Közélet

Visszakérnék Bokros Lajos mandátumát

Visszakérnék Bokros Lajos mandátumát

2012. január 27., péntek
Visszakérnék Bokros Lajos mandátumát

Visszakérné Bokros Lajos európai parlamenti mandátumát a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ), vagyis az MDF jogutód pártja, mert úgy vélik, hogy a politikus, aki az MDF listavezetőjeként került ki Brüsszelbe, nem az ő programjukat valósítja meg, ráadásul a kampányköltségeit még mindig fizetik - írta a Magyar Nemzet pénteken.

Kovács Zoltán

, a JESZ U21 ifjúsági tagozatának vezetője a lapnak elmondta, hogy az MDF-től több százmillió forintos adósságállományt "örökölt" a jogutód, aminek jelentős részét

Bokros

kampányköltségei teszik ki. Ezt a kamatokkal együtt még mindig fizetik. Kiemelte, hogy a 2009-es európai parlamenti választásokon az emberek nem konkrét személyre, hanem politikai közösségre szavaztak, amikor az akkori MDF-re adták le voksukat. Bokros viszont nem az azóta átalakult közösség programját valósítja meg Brüsszelben, így bár a JESZ-nek jogilag van EP-képviselője, gyakorlatilag nincs - mondta a lapnak a politikus, jelezve, hogy emiatt visszakérnék Bokros mandátumát. A JESZ U21 vezetője mindkét ügyben próbált találkozót szervezni az EP-képviselővel, aki azonban nem reagált a megkeresésre, ahogyan a szervezet korábbi nyílt levelére sem - írta a Magyar Nemzet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.