Közélet

Fidesz: történelmi jelentőségű a horvát népszavazás

Fidesz: történelmi jelentőségű a horvát népszavazás

2012. január 23., hétfő
Fidesz: történelmi jelentőségű a horvát népszavazás

Közleményben üdvözölte az európai uniós tagság mellett állást foglaló horvátországi népszavazás eredményét hétfőn Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő.

"A történelmű jelentőségű népszavazás egyértelmű jelzés: az EU továbbra is vonzó közösség" - áll az MTI brüsszeli irodájához eljuttatott közleményben.

Schöpflin

emlékeztetett arra is, hogy tavaly "a magyar soros EU-elnökség mindent megtett, hogy a csatlakozási tárgyalások sikerrel befejeződhessenek". Reményét fejezte ki, hogy "a ratifikációs folyamat is ilyen rövid idő alatt lezárul, és Horvátországot 2013. július 1-jén az EU 28. tagállamaként köszönthetjük". "Horvátország uniós csatlakozásával az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlását követően 94 év után ismét egy parlamentben ülhetnek horvát és magyar képviselők" - áll Schöpflin György közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.