Közélet

Fidesz: adómentes marad az öregségi nyugdíj

Fidesz: adómentes marad az öregségi nyugdíj

2011. november 25., péntek
Fidesz: adómentes marad az öregségi nyugdíj

Selmeczi Gabriella pénteken kijelentette, a Fidesz-KDNP nem hagyja életbe lépni azt az MSZP által 1997-ben elfogadott törvényt, amely 2013-tól adókötelessé tenné az öregségi nyugdíjakat.

A Fidesz szóvivője Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: az idősek illetménye a jövőben is adómentes marad, és - a kormányfő ígéretéhez híven - megőrzi értékállóságát.

Selmeczi Gabriella

az MSZP által kezdeményezett, 1997-ben elfogadott társadalombiztosítási nyugellátási törvényre emlékeztetett, amely alapján 2013-tól az öregségi nyugdíj után is közterheket kellene fizetni. A kormánypárti politikus úgy fogalmazott, "bár az MSZP megadóztatná a nyugdíjakat", a Fidesz ezt az intézkedést nem engedi életbe lépni, ezért a jövő évi átfogó nyugdíjreform keretében hatályon kívül helyezi az erre vonatkozó törvényi rendelkezéseket. A Fidesz szóvivője az általa elmondottak alapján arra kérte a szocialista politikusokat - név szerint külön megemlítve

Korózs Lajost

és

Lévai Katalint

-, a jövőben ne keltsenek pánikot a "hatalomszerzés" érdekében, vagyis ne terjesszék, hogy a kormány 16 százalékos adóval sújtaná az öregségi nyugdíjakat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.