Közélet

MSZP: a Fidesz kettős politikát képvisel

MSZP: a Fidesz kettős politikát képvisel

2011. október 29., szombat
MSZP: a Fidesz kettős politikát képvisel

Az MSZP szerint a Fidesz kettős politikát képvisel, ez a kormány kommunikációja és a megvalósított intézkedések között is tetten érhető.

Kormos Kata

, az MSZP szóvivője szombati sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, a fideszesek folyamatosan arról beszélnek: fontos, hogy minél több gyermek szülessen, és ezért családközpontú politikát kell folytatni, ezzel szemben az egy- és kétgyermekes családok jövőre kevesebbet keresnek majd. Azok a kétgyerekes szülők, akik nettó 137 ezer forintot keresnek, jövőre 12 ezer forinttal kevesebbet keresnek majd minden hónapban. Egyes hírek szerint pedig hátrányba akarják hozni az élettársak által nevelt gyerekeket, a családi pótlék összegét pedig négy évig a tervek szerint még az inflációval arányosan sem növelnék - tette hozzá.

Török Zsolt,

az ellenzéki párt másik szóvivője azt hangsúlyozta, hogy miközben az embereknek nem tudnak pár ezer forintot adni, addig a Köztársasági Elnöki Hivatal 300 millió forintot költ autóbeszerzésre, bútor- és zongoravásárlásra, a kormány pedig az államtitkároknak vett autót 600 millió forintért. Nincs pénz gyerekétkeztetésre, fáznak a gyerekek a Pest megyei iskolákban a gáz kikapcsolása miatt, és eközben a kormány 500 milliót költ a Parlament díszkivilágítására, és 2,5 milliárdot akarnak fordítani 2012-ben a Kossuth tér rendbe tételére - sorolta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy több fideszes képviselő több mint egymillió forint közpénzt vesz fel juttatásként. Példaként említette

Wintermantel Zsolt

országgyűlési képviselőt, Újpest polgármesterét, aki a Fővárosi Közgyűlés tagja is, ő - a szóvivő szerint - 1,5 milliót kap havonta.

Rogán Antal

pedig, aki országgyűlési képviselő, V. kerületi polgármester és a Fővárosi Közgyűlési tagja is, 2,2 millió forintot vesz fel - folytatta. Az MSZP arra kéri a fiatalokat, a pályakezdőket, a családalapítás előtt állókat, hogy menjenek oda országgyűlési képviselőjükhöz, és mondják meg neki, "nem erről volt szó" - közölte Török Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.