Közélet

Fidesz: az ellenzék a képviselői trükközés pártján áll

Fidesz: az ellenzék a képviselői trükközés pártján áll

2011. szeptember 28., szerda
Fidesz: az ellenzék a képviselői trükközés pártján áll

A Fidesz szerint az országgyűlési képviselők javadalmazási rendszerének tervezett átalakítására adott ellenzéki reakciókból az látszik, hogy az MSZP, a Jobbik és az LMP a képviselői trükközések pártján áll, jónak tartja a jelenlegi szisztémát "úgy, ahogy van".

Ágh Péter

, a Fidesz parlamenti képviselője ezt szerdai budapesti sajtótájékoztatóján mondta, emlékeztetve, hogy a kormánypárti képviselőcsoport keddi ülésén megtárgyalta a frakcióvezető javaslatát a képviselők javadalmazásának új, átlátható és egyszerűbb - a tervek szerint jövő év szeptemberétől hatályos - rendszeréről, és támogatta Lázár Jánost abban, hogy terjessze elő az új szabályozásra vonatkozó indítványát. A frakcióvezető várhatóan még szerdán eljuttatja javaslatát az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságához, hogy a testület állást foglaljon róla. Ágh Péter szerint az ellenzék részéről a témában eddig csak "hajmeresztő, demagóg" kijelentéseket lehetett hallani. A kormánypárti politikus úgy látja, az MSZP "a téma elhallgatásával" egyetért a jelenlegi képmutató rendszerrel, a Jobbik pedig csak az álláshalmozással foglalkozik, noha 2014-től csökken a parlamenti képviselők létszáma, a tisztség pedig összeférhetetlen lesz a polgármesteri poszttal. A Fidesz számára a legnagyobb meglepetést az jelentette - folytatta -, hogy az LMP is csak populista és kommersz szólamokkal reagált a kormánypárt felvetésére. Az LMP, amely rendre a közélet átláthatósága mellett emelt szót, mára "belevénült a szerepébe" - fogalmazott. A fideszes képviselő közölte: a honatyák javadalmazásának átalakítása mellett egy új párt- és kampányfinanszírozási rendszerre is szükség van, s az ezzel kapcsolatos új törvénynek decemberig meg kell születnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.