Közélet

Szőreg kicsinosítva várja a csata vendégeit

Szőreg kicsinosítva várja a csata vendégeit

2011. augusztus 4., csütörtök
Szőreg kicsinosítva várja a csata vendégeit

A szőregi csata 162. évfordulója alkalmából a hét végén rendezik meg a XII. Nemzetközi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozót, melyre a település is nagyban készül.

A program pénteken toborzással és táborhely-kialakítással kezdődik, majd szombaton 7 órakor ébresztővel, lovas tüzérségi és szekerész csapatok felvonulásával, később díszszemlével, menettel, koszorúzással és megemlékezéssel, este fél 8-kor csatabemutatóval és utcai harcokkal folytatódik, hogy vasárnap megemlékezéssel és koszorúzással záruljon az ünnepség.

Rózsavölgyi József

helyi Fidesz-KDNP-s képviselőtől megtudtuk, a részönkormányzat mindig is támogatta a hagyományőrzést, a hagyományok megtartását csakúgy, mint a mostani találkozót, sőt otthont is adott neki. Ebből az alkalomból a Kamaratöltésnél elhelyezett keresztet és a körülötte lévő parkot rendbe hozták a környezetgazdálkodási kft. dolgozóival. A képviselő ez úton is a köszönetét szeretné kifejezni nekik, hogy a nagykeresztet és a talapzatnál elhelyezett feliratot több év után újrafestették - a gravírozásból már teljesen kikopott a festék -, a körülötte lévő kovácsoltvas-kerítést újrafestették, rendbe tették a kertet, lemetszették a rózsákat.

A képviselő minden érdeklődőt meghív, jöjjön el a háromnapos rendezvényre, különösen vasárnap 9 órakor a Kamaratöltésre, a már említett keresztnél megrendezendő koszorúzásra, illetve a szőregi Hősök terére, ahol a ’48-as emlékművet fogják megkoszorúzni. Rózsavölgyi József a képviselői alapjából támogatja a rendezvény megvalósulását, ahogyan a jövőben is teszi, hiszen mint fogalmaz, Szőregen nagy szükség van a hagyományőrzésre. A településen nem csak a kereszt és környéke szépült meg, rendbe hozták azt a helyszínt is, ahol majd a csatajelenetek zajlanak. A dolgozók mindent megtettek azért, hogy szép, tiszta környezetben játszódjanak le az események, és a helybeliek méltóképpen tudják fogadni a népes vendégsereget. Lekaszálták a füvet, táblákat helyeztek ki, hogy segítsék az eligazodást az autósok számára, parkolóhelyeket biztosítottak, egyszóval felkészültek a vendégek fogadására. A képviselő még elmondta, azért tették át a csatabemutatót estére, mert az ágyúkból, puskákból feltörő torkolattűz sötétben sokkal látványosabb, mint fényes nappal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.