Közélet

Orbán Viktor már jóváhagyta Becsey Zsolt felmentését

Orbán Viktor már jóváhagyta Becsey Zsolt felmentését

2011. augusztus 13., szombat
Orbán Viktor már jóváhagyta Becsey Zsolt felmentését

A Magyar Nemzet kormányzati forrásból úgy tudja, Orbán Viktor miniszterelnök már a múlt héten jóváhagyta Becsey Zsolt külgazdasági államtitkár felmentését. A Népszabadság szerint Becsey Zsolt valamilyen más állami feladatot kaphat.

A szakpolitikus menesztését

Matolcsy György

nemzetgazdasági miniszter kezdeményezte a kormányfőnél; erre már azt megelőzően került sor, hogy a miniszterelnök elkezdte volna a kormányzati munka és a tárcák vezetőinek nyári értékelését. A Magyar Nemzet szerint újabb kormányzati szereplő felmentésére egyelőre nem lehet számítani, de a parlamenti munka őszi kezdete előtt "egy-két sárga lapot még kioszthat" a miniszterelnök. A lapnak nyilatkozó kormányzati forrás szerint Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkárral mindenképpen sor kerül egy komoly beszélgetésre, de az ő menesztése nincs napirenden.

Becsey Zsolt

esetleges távozásának hírét a Népszabadságnak is kommentálták kormányközeli források. Arra hívták fel a figyelmet, hogy Becsey Zsoltot tavaly tavasszal

Orbán Viktor

ajánlotta külgazdasági államtitkárnak, így ha Matolcsy György hivatalosan meneszti, bizonyosan számíthat valamilyen állami megbízásra. Emlékeztettek arra, hogy a kormány számára kiemelten fontos Opel- és Audi-projektek, valamint a szaúdi és arab térség felé történt nyitás mögött is az államtitkár állt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.