Közélet

A bíróság 100 millió megfizetésére kötelezte a Malt

A bíróság 100 millió megfizetésére kötelezte a Malt

2011. május 11., szerda
A bíróság 100 millió megfizetésére kötelezte a Malt

A bíróság ideiglenes intézkedésként 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt.-t a MÁV Zrt. által indított perben szerdán, a tárgyalás első napján.

A Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma által tárgyalt perben MÁV Zrt. mintegy 353 millió forintot követel kártérítésként a tavaly októberi iszapömlés során bekövetkezett kára miatt a Mal Zrt.-től. A felperes ideiglenes intézkedés iránti kérelmet is beterjesztett, 317 millió forint megfizetésére kérte kötelezni a Mal Zrt.-t. Erre szerinte azért van szükség, mert olyan költségei merültek fel, amelyeket az állam nem tud finanszírozni. A bíró a kérelmet részben megalapozottnak találta, és 100 millió forint megfizetésére kötelezte a Malt. Az alperes fellebbez a végzés ellen. A per szeptember 8-án folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.