Közélet

Lázár János: a Fidesz nem sérti a demokráciát

Lázár János: a Fidesz nem sérti a demokráciát

2010. december 23., csütörtök
Lázár János: a Fidesz nem sérti a demokráciát

A Fidesz él azzal a lehetőséggel, amit az 1989-1990-es rendszerváltás alakított ki. Belakja azt a demokratikus teret, amely a választópolgárok bizalmából kialakult - jelentette ki a Népszavának adott interjúban Lázár János.

A Fidesz frakcióvezetője nem gondolja azt, hogy eddig olyan döntéseket hoztak volna, amelyek sértik a demokráciát. Véleménye szerint a választási ígéretek betartása erősíti, nem pedig gyöngíti azt. A politikus kiemelte: nem figyelmeztette Magyarországot az Európai Unió, ami pedig a gazdasági lépéseket illeti, legyen szó akár a különadókról, a bankadóról, bizonyos szektorok adóztatásáról vagy a magánnyugdíjpénztárak finanszírozásáról, azok a közösség más országaiban is napirenden vannak. Egyáltalán nem lógunk ki a sorból - szögezte le

Lázár János

. A frakcióvezető elismerte: nem hibátlanok, és nincs náluk a bölcsek köve. Mint mondta: próbálnak egy, a korábbi nyolc évhez képest a választói akaratot figyelembe vevő, jelentős változást célul kitűző politikát folytatni. Ennek vannak erényes, jó oldalai. Ezek szerinte messze többségben vannak a hiátusokkal szemben. Beszélt arról is: szeretné, ha az ellenzék visszatérne az alkotmányozásba. Elképzelhetőnek nevezte, hogy az elfogadott médiatörvényt módosítani kell majd, de mint mondta: nem megfegyelmezni szeretnék a sajtót, hanem egy korszerű törvénnyel segíteni a munkájukat. (Forrás:

hirado.hu

)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.