Közélet

Jótékonysági akciót szervezett a Fidesz és a Fidelitas + FOTÓK

Jótékonysági akciót szervezett a Fidesz és a Fidelitas + FOTÓK

2010. december 21., kedd
Jótékonysági akciót szervezett a Fidesz és a Fidelitas + FOTÓK

A közelgő ünnepekre való tekintettel a Fidesz és a Fidelitas városi szervezete negyedik alkalommal rendezett ajándék-és játékgyűjtési akciót a szegedi gyermekkórház részére. A mintegy 100 000 forint értékű ajándékot Gyimesi László, a Fidesz szegedi elnöke, Velő Miklós, a Fidelitas városi elnöke és Losonczi-Tóth József, a Csongrád Megyei Önkormányzat ifjúsági referense és az adománygyűjtési akció koordinátora nyújtotta át a Gyerekklinika újszegedi B részlegében fekvő beteg gyerekeknek.

Az adományozók fontosnak tartják, hogy ne csak politikai kérdésekben nyilvánuljanak meg, hanem akkor is, amikor az emberi értékekről van szó. Két hét alatt sikerült összegyűjteniük az ajándékokat - külön megköszönték

Bohács Zsolt

és

Bodó Imre

fideszes országgyűlési képviselők segítségét -, és még arra is ügyeltek, hogy a legkisebb korosztálytól a kiskamasz korig mindenki számára érdekes, trendi játékokat vásároljanak.

Bittera István

osztályvezető főorvos megköszönte a figyelmességet, majd figyelmeztetett arra, hogy a minőségi betegellátáshoz elsősorban gyógyszerekre, új diagnosztikai eszközökre, korszerű műszerekre lenne szükség. Köztudott, hogy ebben az ország kórházai általában hiányt szenvednek, közöttük a szegedi gyerekklinika is. Természetesen értékelik a jó szándékot és az emberek adakozókészségét, a gyerekeknek biztos jót tesznek vele: a játékok láttán a kis páciensek szemében felcsillan a fény, és feledteti velük a betegségükből adódó sanyarú körülményeket. A gyerekek úgy megszeretik a kórházi játékokat, hogy előbb utóbb mindegyiknek lába kél, és haza is viszik őket. A kórház személyzete igyekszik beosztani az adományokat, hogy ne csak karácsonyra jusson belőlük a kis betegeknek, hanem az utánuk érkezőknek is maradjon a játékokból.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.