Közélet

Vörösiszap: A Bajnokok Csapata megkezdte jótékonysági futását

Vörösiszap: A Bajnokok Csapata megkezdte jótékonysági futását

2010. október 21., csütörtök
Vörösiszap: A Bajnokok Csapata megkezdte jótékonysági futását

A Bajnokok Csapata megkezdte adománygyűjtő futását, Szegeden pedig jótékonysági gálaműsorral igyekeznek segíteni a vörösiszap-katasztrófa károsultjain.

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmesekből álló Bajnokok Csapata megkezdte jótékonysági futását, a Bécs-Budapest szupermaraton távjának leküzdését.

Vajda Attila

(olimpiai és világbajnok kenus),

Kozmann György

(olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus),

Csabai Edvin

(tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus),

Boronkay Péter

(világ- és Európa-bajnok paratriatlonista),

Lindenmayer János

(ironman),

Ipacs Endre

(vb bronzérmes kenus),

Hüttner Csaba

(világ- és Európa-bajnok kenus) és

Horváth Csaba

(olimpiai és világbajnok kenus) az úton pénzfelajánlásokat fogadnak a vörösiszap-károsultak javára, tárgyi adományokként elsősorban tisztítószereket, tisztálkodási szereket és tartós élelmiszereket várnak. Szegedi és a csongrádi megyeszékhelyhez kötődő művészek adnak kétórás gálaműsort vasárnap este a Belvárosi moziban. A jótékonysági rendezvény teljes bevételét a vörösiszap károsultjainak juttatják el, az önkormányzat a befolyt összeggel megegyező felajánlást tesz a károk enyhítésére – tájékoztatta

Dömény Ágnes

, a szervező IH Rendezvényközpont munkatársa az MTI-t. A Szegediek a vöröiszap károsultjaiért című rendezvényen a többi között fellép a Molnár Dixieland Band,

Szentpéteri Csilla, Vajda Júlia

Liszt-díjas operaénekes,

Kónya Krisztina

, a Szegedi Nemzeti Színház szopránja és a szegedi Pinceszínházat vezető

Kancsár József

. A szervezők az anyagi segítség mellett tárgyi felajánlásokat – különösen tartós élelmiszert, tisztítószert, védőfelszereléseket – is várnak, az adományokat az IH Rendezvényközpontban, a Belvárosi moziban és a Senior Centerben gyűjtik november 6-ig. A vásárlók 200 forint értékű adományaiból egy hét alatt több mint 13 millió forint gyűlt össze a Tesco áruházlánc pénztárainál. Az adományokból befolyt összeg elosztását a Magyar Vöröskereszt végzi majd. A devecseri vörösiszap-tározó gátjának szakadását követően a Tesco-Global Áruházak Zrt. azonnal több millió forint értékű termékadománnyal, elsősorban élelmiszerrel és tisztítószerekkel segítette a Katolikus Karitász és a Magyar Vöröskereszt munkáját. A Raiffeisen Bank minden olyan jelzáloghiteles lakossági ügyfelét, akinek a fedezetül felajánlott ingatlanja a vörösiszap-katasztrófában érintett településen található, kérésre fél évig mentesíti a törlesztési kötelezettségek alól. Ezzel együtt a bank 20 millió forintos adományt ad a katasztrófa által leginkább érintetteknek és rászorulóknak. Az adomány része a bank munkatársai által felajánlott összeg, amelyet a magyarországi Raiffeisen Bank és tulajdonosa, a Raiffeisen Bank International megtöbbszöröz. Az adomány érintettségi és rászorultsági alapon való odaítéléséről a bank a település önkormányzatával együttműködésben dönt. A fogyatékosok társadalmi szerepvállalását hangsúlyozó Összhang Alapítvány pénzadománygyűjtési akciót indít, a segíteni szándékozók az OTP Bank 11705008-20495659 számlaszámára utalhatják adományaikat november 30-ig a Vörösiszap szó feltüntetésével. Az alapítvány az adományként befolyt teljes összeget - a tervek szerint - egy decemberi koncerten adja át az érintett települések képviselőinek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.