Közélet

Talán mégsem omlik le a megrongálódott gátfal

Talán mégsem omlik le a megrongálódott gátfal

2010. október 22., péntek
Talán mégsem omlik le a megrongálódott gátfal

Az ajkai timföldgyár tízes kazettájának északi fala már napok óta mozdulatlan, elképzelhető, hogy mégsem omlik le. Eközben Kolontáron leállt a házak bontása, Devecseren pedig a károsultak lakhatási igényeit mérik fel.

Az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén előreláthatólag még hetekig fenntartják az egy hónapja történt iszapömlés miatt elrendelt harmadfokú készültséget. Az viszont biztosnak, tűnik, hogy az igazgatóságnak már nagyobb esőzések esetén sem kell megfékeznie a meginduló káros anyagokat. Az igazgatóság vezetője elmondta, Kolontáron vízügyi szakemberek véleménye szerint, ha újra nagyobb esőzések érik el a térséget, készen állnak arra, hogy a folyókba újra beszivárgó vörösiszap okozta lúgosságot ismét gipsszel és savakkal közömbösítsék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.