Közélet

Századvég Alapítvány: továbbra is elsöprő a Fidesz-KDNP fölénye

Századvég Alapítvány: továbbra is elsöprő a Fidesz-KDNP fölénye

2010. július 26., hétfő
Századvég Alapítvány: továbbra is elsöprő a Fidesz-KDNP fölénye

A Századvég júliusi közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP pártszövetség társadalmi támogatottsága továbbra is hatalmas, mintegy négyszerese az MSZP-ének. A két kormánypárt tavaszi választásokon elért kétharmados parlamenti többséget biztosító népszerűsége nyár közepére sem olvadt el - olvasható a Századvég Alapítvány honlapján.

Amíg júliusban az összes megkérdezett majd fele (46%) szavazna a Fideszre, addig a szocialista pártot a válaszadók 12, a Jobbikot 8, az LMP-t pedig 6 százaléka támogatja. A Fidesz-KDNP fölénye a biztos szavazó pártválasztók esetében is jól látható. A kormánypártokra ezen a bázison a megkérdezettek 64 százaléka voksolna, szemben a parlamenti ellenzéket alkotó MSZP-re adott 16, a Jobbikra adott 10, és az LMP-re adott 8 százaléknyi szavazati aránnyal. A választásokon való, országos részvételi szándék továbbra is magas, egy esetleges parlamenti választáson a megkérdezettek több mint hattizede (61%) biztosan részt venne. További részleteket

a Századvég Alapítvány honlapján

olvashat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.