Közélet

Június 30-ig meglesznek az akciótervvel kapcsolatos javaslatok

Június 30-ig meglesznek az akciótervvel kapcsolatos javaslatok

2010. június 21., hétfő
Június 30-ig meglesznek az akciótervvel kapcsolatos javaslatok

Június 30-ig a kormány beterjeszti az Országgyűlés számára minden olyan tervét, amely lehetővé teszi az Orbán Viktor miniszterelnök által bejelentett, 29 pontból álló gazdasági akcióterv megvalósítását - közölte a Fidesz frakcióvezetője hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben.

Lázár János

a jövő hét közepéig benyújtandó javaslatokról elmondta: ezek között lesznek gazdasági tárgyú indítványok, így a versenyképességet javító, bürokráciát csökkentő jogszabályjavaslatok, a szükséges adótörvények, valamint a az idei költségvetés módosítása. Továbbá olyan indítványok, amelyek összefüggnek az egészségügyi jogalkotással, a vidékfejlesztéssel és a földtörvény ügye is. Ezeket kell július 19-ig megtárgyalnia a parlamentnek, ami egy "feszített munkatempót" igényel a képviselőktől - mondta a politikus. Hozzátette, a témától függ, hogy az egyes indítványokat képviselők vagy a kabinet nyújtja be. A javaslatokat mindenki megismerheti majd - jegyezte meg. Arra az újságírói kérdésre, miért szűkítik az ajánlószelvények összegyűjtésére rendelkezésére álló időt, Lázár János válaszában példaként Hódmezővásárhelyet hozta fel - ahol ő a polgármester -, és azt mondta: a városban néhány tucat ajánlószelvénnyel jelölt lehet valakiből. Mint fogalmazott, számos ellenzéki pártnak nem a választójogi törvénnyel, hanem a választók ítéletével van problémája.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.