Közélet

Lázár: a rendőrségnek szolgálnia kell

Lázár: a rendőrségnek szolgálnia kell

2010. május 8., szombat
Lázár: a rendőrségnek szolgálnia kell

A négy évvel ezelőtti tűzijáték és az októberi események kivizsgálására és a felelősök megnevezésére készül a Fidesz - jelentette ki az egyik kereskedelmi televízió reggeli műsorában Lázár János.

A Fidesz leendő frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában elmondta: a jövő heti alakuló ülésen két törvényt szeretnének beterjeszteni: az egyik a 2006. augusztus 20-i tűzijáték, a másik a 2006. október 23-i oszlatás ügyében mondja ki az állam felelősségét és a felmerülő kárigények teljesítését. Előbbivel kapcsolatban a politikus közölte, hogy

Szilvásy György

a tűzijáték óta „menekül a felelősségre vonás elől”, pedig az állami szervek és az ombudsman is megállapította a hibákat. Az októberi rendőri akcióval kapcsolatban a felkért frakcióvezető kijelentette, hogy meg kell változtatni a rendőrség morálját, mert „a rendőrségnek szolgálni és nem verni kell a magyarokat”. Az atrocitás után két rendőri belső jelentés is készült, melyek elmarasztalják a rendőröket, megnevezve a felelős tiszteket és főtiszteket, mégsem lett következménye a jelentéseknek.

Lázár

hozzátette: az ügyek körülményeit feltáró vizsgálatokkal a nyáron szeretnének végezni.

További részleteket a HírTv honlapján olvashat

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.