Közélet

Schengen: Románia készen áll, csak az infrastruktúrája nem

Schengen: Románia készen áll, csak az infrastruktúrája nem

2010. március 4., csütörtök
Schengen: Románia készen áll, csak az infrastruktúrája nem

Vasile Blaga miniszter szerint Románia készen áll a schengeni övezethez való csatlakozásra, de az ország infrastruktúrája terén még nagyobb hiányosságok mutatkoznak, amelyeket csak komoly erőfeszítések árán tudna orvosolni a kormány - írja az ErdélyMa hírportál.

„Románia felkészült a schengeni övezethez való csatlakozásra. A vizsgálati jelentések azt mutatják, hogy a határ menti területeken meghozott intézkedések jól alkalmazhatóak lesznek a gyakorlatban" - mondta

Blaga

, aki szerint Románia rendelkezik az egyik legfejlettebb tengeri felügyeleti rendszerrel. A miniszter kiemelte, hogy a legfőbb gyengeségek a infrastruktúra terén mutatkoznak, ezért komoly erőfeszítésekre lesz szükség, meg kell gyorsítani az összes intézkedést a schengeni övezethez való csatlakozás érdekében. 2010-ben két értékelő látogatásra számíthatunk, melyek során a felkészülési folyamatokat fogják ellenőrizni. A tervek szerint Románia 2011-ben csatlakozna a schengeni övezethez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.